Vegetació afectada en l'incendi de la Pobla de Massaluca

Controlat l'incendi de la Pobla de Massaluca que ha cremat més de 60 hectàrees

El foc tenia un potencial d'arrasar 1.200 hectàrees

A les 14.11 hores del dijous es declarava un incendi a la Pobla de Massaluca. Un foc que ha exigit un gran desplegament dels serveis d'emergències, però després de la feina dels Bombers, ja s'ha pogut donar per controlat. A les vuit del matí ho han anunciat.

A lloc es mantindrà un dispositiu d’11 camions d’aigua i 5 vehicles lleugers de coordinació i comandament. Hi ha efectius del GRAF i la unitat sanitaritzada del GROS per fer tasques d’inspecció i revisió del perímetre per detectar i apagar fumeroles, represes o punts calents. També hi ha un helicòpter bombarder activat per donar suport a les tasques de remat.

A hores d'ara encara hi ha afectació a la xarxa viària. Es manté el tall de la TV-7231, a la Pobla de Massaluca, per dur a terme tasques de neteja de la via per retirar restes de vegetació i pedres.

Protecció Civil també informa de la fi de la prealerta del Ferrocat. S’ha restablert la circulació de la línia Reus-Saragossa, R15. Pel que fa a les persones que van ser desallotjades preventivament, van poder retornar després de donar-se per estabilitzat l’incendi.

Cremen 63,27 hectàrees 

Una columna de fum a prop carretera TV-7231, entre el municipi de la Terra Alta i Faió, municipi de l'Aragó, feia saltar les alarmes. A partir d'aquest moment, el desplegament de bombers a la zona va ser important per aturar el foc.

L'objectiu principal era estabilitzar el foc abans d'arribar a la nit i a les 20.57 hores, els Bombers de la Generalitat informaven que ho havien aconseguit. A partir d'aquí, s'esperava una nit llarga per acabar controlant el foc.

Els efectius hi han treballat durant tota la nit on s'ha detectat poca activitat en el perímetre. Durant la nit s'ha treballat a mantenir estable el flanc esquerre, revisar i extingir la cua del flanc esquerre i del dret. A més, repassar el cap de l'incendi i el bosc de ribera, on a primera hora del matí hi havia algun punt calent.

El flanc esquerre, que donaria continuïtat al foc cap a Catalunya, s'ha repassat amb càmera tèrmica per a detectar possibles punts calents. En comprovar-ho i veure que el perímetre estava fred i estable, s'ha donat per controlat.

Segons la informació provisional d'Agents Rurals, l'extensió afectada per l'incendi és de 63,27 hectàrees. Segons el perímetre provisional pertanyen totes a territori català. El potencial del foc superava les 1.200 hectàrees.

En el dispositiu d'extinció també hi han participat Bomberos de la Diputación Provincial de Zaragoza, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Sistema d’Emergències Mèdiques, Creu Roja, Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico (MITECO), Guàrdia Civil i Creu Roja.