Imatge d'una persona detinguda

Nou crim masclista a Catalunya: apareix morta una noia de 25 anys a Cambrils

El jutjat de violència sobre la dona 1 de Reus ha declarat presó provisional per la parella de la víctima, un home de 50 anys

Nou crim masclista a Catalunya, concretament al municipi de Cambrils. Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona en un apartament de la zona de l'Ardiaca del municipi del Baix Camps. La víctima, una jove de 25 anys, va aparèixer morta al seu domicili i el jutjat considera que, presumptament, va ser assassinada per la seva parella, un home d'uns 50 anys i nacionalitat espanyola que ha estat arrestat.

Davant els fets, el jutjat de violència sobre la dona 1 de Reus ha decretat presó provisional sense fiança per al detingut com a presumpte autor de la mort de la jove. Com consta a l'informe forense preliminar, el cadàver de la víctima presenta signes d'ofegament, però no s'ha pogut determinar «amb certesa» que aquesta sigui la causa de la mort, quedant pendent de noves proves.

Així van anar els fets segons la interlocutòria del jutjat

Segons recull la interlocutòria, la víctima i el detingut van discutir al domicili de la dona, on ell hi residia sovint. Després de la discussió, l'arrestat va marxar a un bar i s'hi va estar dues hores. Posteriorment, al voltant de les cinc de la tarda, va tornar en autocar a la casa de la víctima.

Un cop allà, la parella es va barallar de nou i, segons el testimoni dels veïns, es van sentir crits i finalment un cop sec, moment en què es va deixar d'escoltar la dona. L'home va marxar sol a un càmping proper, de la zona de l'Ardiaca, i al vespre va decidir tornar al domicili.

Des d'allà, va alertar el SEM que la dona estava a terra, «molt freda, morada i sense reacció». La jutgessa considera que l'home va deixar passar unes hores fins a trucar al SEM perquè el cos estigués fred i poder simular que l'havia trobat morta quan hi va arribar a aquella hora.

Una ordre d'allunyament

Segons la interlocutòria del jutjat, l'arrestat tenia una ordre d'allunyament de la víctima, que va trencar. Així mateix, segons ha explicat el digital 'El Caso', unes amigues de la víctima van declarar als Mossos que l'home havia agredit la dona el dia abans, donant-li una bufeta i fent-li una ferida que va sagnar.

En un primer moment, només va ser detingut per trencament de condemna, però la jutgessa i la fiscalia el relacionen amb la mort de la dona. Tot i que durant la seva declaració ha negat els fets, el jutjat ha decretat presó provisional per la seva falta d'arrelament a Catalunya, ja que no té domicili conegut.