Imatge de cues en una carretera.

Cues i talls de carretera a Tarragona per les protestes dels transportistes

L'A-27 i l'N-420 són dues de les vies afectades

Arrenca la setmana i ho fa amb complicacions a les carreteres tarragonines. Les protestes dels transportistes es comencen a materialitzar a les vies i ja han generat les primeres cues.

A Tarragona, de moment, s'han format cues de més de dos quilòmetres a l'A-27, concretament a l'accés al Port de Tarragona per l'Eix Transversal. Així ho han notificat des del Servei Català de Trànsit i el Port de Tarragona.

Una altra de les vies que s'ha tallat és l'N-420 a Gandesa. Tots dos sentits de la marxa han estat aturats, al quilòmetre 802, per la manifestació dels transportistes segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

Els transportistes van començar l'aturada a mitjanit

A partir de la mitjanit d'aquest dilluns 14 de març ja es van poder veure les primeres imatges de les protestes dels transportistes. A la Jonquera, treballadors informaven els conductors que passaven per la frontera per advertir-los sobre els talls que es produirien i també conscienciar-los sobre el motiu de les seves queixes: el fort augment dels preus del combustible i la precarietat de les seves condicions laborals.

Es desconeix quin serà el seguiment exacte d'aquesta protesta: els transportistes asseguren que tenen el suport del 80% del sector, tot i que les grans empreses ja van informar que s'oposaven a l'aturada.

De fet, des de la setmana passada circula un àudio que es va fer viral a través de WhatsApp en què un suposat transportista avisava sobre l'aturada i instava la població a omplir el rebost per les conseqüències que aquesta podria tenir.

El missatge va calar entre la societat fins al punt que divendres i dissabte l'estampa de prestatgeries totalment buides als supermercats va ser la tònica general a Catalunya. Malgrat tot, sembla que l'alarmisme que va causar aquest àudio és injusticiat i que no perilla el proveïment d'aliments a les superfícies, pel que es demana que la ciutadania sigui responsable i compri només el que li fa falta.