Pla contrapicat de la façana de l'Audiència de Tarragona

Demanen presó per dos homes per presumptes abusos sexuals a menors a Tarragona

En el moment dels fets, l'any 2017, les tres víctimes tenien entre 14 i 16 anys

Dos homes, de nacionalitat colombiana i equatoriana, s'enfronten a penes de fins a 27 anys de presó pel delicte continuat d'abusos sexuals i inducció a la prostitució a tres menors que residien en centres tutelats de Tarragona. La fiscalia demana per al primer acusat 27 anys i 5 mesos de presó, mentre que per al segon encausat en sol·licita 8 anys, si bé proposa l'expulsió dels acusats al seu país quan hagin complert la meitat de les condemnes.

Els fets van produir-se durant el primer trimestre de l'any 2017. El ministeri públic explica que tots dos sabien que algunes noies s'escapaven sovint dels centres i que aprofitaven les sortides per aconseguir diners, roba o begudes alcohòliques. «Eren especialment vulnerables donada la seva situació familiar i social», exposa l'escrit d'acusació.

Els dos acusats van mantenir relacions sexuals completes amb una de les víctimes

La fiscalia afirma que els dos acusats van mantenir relacions sexuals completes amb una de les víctimes en diverses ocasions, tenint «ple coneixement de la seva edat». A una altra menor, un dels acusats, pel qual la fiscalia demana major pena, li va donar diners perquè li practiqués fel·lacions, també diverses vegades. El mateix processat va proposar a una tercera menor que «se sotmetés als seus desitjos sexuals a canvi de diners i altres donacions».

A la vegada, «la impulsava que demanés el mateix a altres homes per aconseguir els seus capritxos», segons recull l'escrit de fiscalia al qual ha tingut accés l'ACN. Per això el fa responsable d'abusos sexuals continuats a tres menors, d'entre 14 i 16 anys, i induir una d'elles a la prostitució.