Pla obert frontal de la façana principal de l'Audiència de Tarragona.

«Et mataré i després aniré a matar la meva dona»: demanen presó per un intent d'homicidi a Vila-seca

L'acusat va intentar matar una amiga de la dona tallant-li el coll i llençant-la pel balcó

L'intent d'assassinat que va perpetrar un home a una amiga de la seva dona a Vila-seca, ja té sol·licitud de condemna de la Fiscalia de Tarragona. Els fets es remunten al passat, 13 de novembre del 2020, quan l'individu va anar fins a casa de la víctima per parlar del divorci  amb la seva parella. La situació va arribar al punt d'intentar tallar-li el coll i llençar-la balcó a baix. La fiscal demana set anys i mig de presó per l'home, acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa

Intenta tallar-li el coll i llençar-la al buit

L'home va anar a casa de l'amiga de la seva esposa amb intencions de matar-la a ella primer i, després, anar per la seva dona. L'escrit d'acusació del fiscal explica que l'acusat, en entrar a la casa, va agafar-la pel coll fent força cap amunt. Tot seguit, es va treure un ganivet  de cuina de la jaqueta i «li va tallar el coll».

La víctima es va defensar i hauria pogut agafar la fulla del ganivet, aconseguint fugir fins al balcó, on demanava ajuda. En aquest punt, l'home la va aixecar per «llençar-la al buit», mentre li deia: «et mataré i després aniré a matar la meva dona».

Afortunadament, no va aconseguir llençar-la balcó a baix i la víctima s'hauria pogut agafar als barrots del balcó. Amb la gent que passava per carrer alçant la vista enlaire per veure que estava passant, l'acusat va cessar la seva acció. L'acusat va ser detingut  el mateix dia dels fets, dos dies després va entrar en presó provisional i encara hi és.

Greus ferides i una sol·licitud de condemna

Segons el relat fiscal, la dona va patir ferides  per tall de 3,8 centímetres a la zona anterior cervical  causades pels talls de ganivet. A més, també tenia altres lesions  al coll, a les mans, als braços i als genolls. A la dona li haurien quedat cicatrius  a la zona cervical i a les dues mans. 

En aquest sentit, la fiscalia, a més dels set anys i mig de presó que demanen, també reclama inhabilitació  especial per l'exercici del dret de sufragi passiu durant disset anys i mig, prohibició d'acostar-se a la víctima a menys de 500 metres, així com de comunicar-s'hi.

El ministeri públic, quan l'home accedeixi al tercer grau o se li concedeixi la llibertat condicional, manifesta en el seu escrit que la resta de la condemna  sigui substituïda «per l'expulsió del territori espanyol amb una prohibició de retorn de deu anys».

També es reclama que indemnitzi  la víctima amb 600 euros per les lesions  i 6.000 per les seqüeles.