Ciutat de Valls

Un exalumne denuncia haver patit abusos en una escola de Valls per un docent

Educació ja ha anunciat que investigarà els presumptes abusos sexuals denunciats per un exalumne, el qual apunta que hi hauria més víctimes

Nou escàndol a  Valls. Un nou cas d'abusos sexuals a menors ha sortit a la llum, en aquesta ocasió a l'escola Baltasar Segur i presumptament realitzats per un professor.

La informació l'ha avançat el Diari República Checa i el Departament d'Educació ja ha anunciat que investigarà els  presumptes abusos sexuals  comesos per un docent a un alumne de l'escola Baltasar Segur de Valls, després que la víctima hagi fet públic aquests fets.

Des del Departament  manifesten un «rebuig total i una condemna enèrgica» davant de qualsevol mena d'abús i anima la víctima a denunciar la situació. La víctima estudia presentar una denúncia als jutjats i té previst explicar els abusos patits quan cursava primària al centre educatiu en un acte aquest divendres a la tarda a la plaça de la Font de Tarragona.

«Es considerava impune»

La víctima és Marc Pedraza, el director de l’Escola de ball Nou Ritme  de Tarragona. Segons les seves declaracions al referit mitjà, el presumpte abusador «era un professor respectat per la comunitat educativa i comptava amb el recolzament de la junta directiva. Es considerava impune».

Pedraza explica que el professor va abusar d’ell en unes 30/40 ocasions. «Ho feia un, dos cops per setmana, em portava al lavabo o a l’aula d’informàtica i allà em treia en jersei, em tocava i em feia petons». Afegeix que també hi ha hagut masturbacions i aberrants intents de fel·lació.

Més víctimes

El diari digital assegura que els  abusos sexuals  eren constants i hi ha més víctimes. «Hi ha almenys tres persones més identificades (dos nois i una noia), però el nombre de víctimes podria ascendir a la vintena, tot i que sospita que el silenci imperarà».

«Ara ja no tinc por»

Després d'anys de silenci i amb ajuda de professionals de la psicologia, Marc Pedraza ha decidit fer el pas i explicar la situació, ja que el seu objectiu és intentar que les altres víctimes  surtin de la foscor i parlin. El ballarí no descarta, amb la resta de companys, portar l’exprofessor davant la justícia.