Una cinta dels Mossos d'Esquadra

Les dues empreses que feien intrusisme laboral al Tarragonès: sense llicència

Les empreses no estaven registrades per oferir serveis de vigilància privada

Els Mossos d'Esquadra han actuat aquesta última setmana al Tarragonès per intrusisme en matèria de seguretat privada. En concret, es van posar dues denúncies administratives a dues empreses.

La policia catalana va tenir coneixement el passat 20 d'abril d'un dels fets. S'assabentaven que una empresa sense autorització d'activitat en l'àmbit de la vigilància privada estava treballant a Tarragona. Concretament, hi havia un empleat fent tasques de vigilància en un port esportiu del Tarragonès.

Els agents, davant d'aquests fets, els agents van desplaçar-se fins a les instal·lacions on van identificar un home que anava amb un vehicle i que tot apuntava que era el vigilant. Segons el que va manifestar-los, els mossos van corroborar que l'home estava desenvolupant tasques pròpies d'un vigilant de seguretat.

Per tot plegat, els Mossos d'Esquadra van denunciar administrativament el seu responsable.

Un cas similar es va descobrir el 25 d'abril. En aquest sentit, els investigadors van detectar una altra empresa de Tarragona que també donava publicitat els serveis de seguretat privada sense l’autorització.

Un cop recopilada tota la informació, els agents van comprovar que efectivament aquesta donava publicitat als seus serveis a través d’una pàgina web i oferia diferents serveis de seguretat privada a empreses i particulars . 

Per tot això, els agents van obrir diligències policials. A més, van verificar que l’empresa no disposava de cap llicència d’activitat per la qual cosa van denunciar el seu responsable. 

La publicitat de serveis de seguretat privada sense estar autoritzats i la prestació dels serveis de seguretat privada sense llicència són infraccions greus i molt greus respectivament, segons la llei 5/2014 de Seguretat Privada. Aquesta llei sanciona amb multes de fins a 30.000 euros les sancions greus i fins a 600.000 euros les molt greus.