Imatge dels ceps i dels ocells morts que s'han intervingut a un caçador furtiu al Montsià

Denunciat per caçar ocells il·legalment a les Terres de l'Ebre: 22 ceps instal·lats

Els fets, en què s'han localitzat sis aus mortes, han tingut lloc en una finca privada de la comarca del Montsià

Els Agents Rurals han denunciat una persona per instal·lar 22 ceps per capturar ocells en una finca privada a la comarca del Montsià. El cas es va iniciar arran de la inspecció d'una crema de restes vegetals que no estava apagada, durant la qual els Agents Rurals van trobar un ocell tallarol de casquet mort, caçat amb una ratera camuflada, com es coneix al territori el parany tipus cep, unes trampes per matar ocells que estan prohibides.

El cos va localitzar sis ocells morts, cinc dels quals d'espècies protegides. Eren el citat tallarol de casquet, tres verdums i un pit-roig. El sisè era un tord comú, que és una espècie cinegètica que, tot i trobar-se en període habilitat de caça, només es pot abatre amb arma de foc. Aquestes aus protegides s'alimenten de petits invertebrats i controlen les poblacions d'insectes que podrien produir plagues.

Des dels Agents Rurals han recordat que capturar aus protegides i fer-ho amb paranys no selectius són delictes que poden comportar penes de presó d'entre quatre mesos i dos anys, multes de 8 a 24 mesos i també la inhabilitació per caçar d'1 a 4 anys. Així mateix, fer servir ceps constitueix un delicte penal independentment de l'espècie capturada.