Un agent de la Policia Local de Roda de Berà

El troben desorientat amb el cotxe a Roda de Berà i quan el fan bufar no donen crèdit

Els fets van tenir lloc la matinada d'aquest passat dissabte

Conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques és una de les principals causes dels accidents de trànsit. Tot i això, encara hi ha persones que fan cas omís a aquesta qüestió i es posen al voltant tot i anar begudes. És el cas d'un conductor que ha estat imputat per quadruplicar la taxa màxima permesa a Roda de Berà.

Els fets van tenir lloc aquest passat dissabte, de matinada, quan els agents de la Policia Local de Roda de Berà van imputar un conductor que circulava amb una taxa d'alcoholèmia en aire expirat de més d'1 mg/l, més de quatre vegades la taxa màxima permesa, que és de 0,25 mg/l.

Va aturar el vehicle al mig del carrer i va baixar d'ell amb signes de desorientació

La policia rodenca va rebre l'avís d'un ciutadà que havia vist com un conductor havia aturat el seu vehicle al mig del carrer, baixant del mateix amb signes evidents de desorientació. Una patrulla de la Policia Local es va desplaçar fins al lloc dels fets i va aturar un vehicle que coincidia amb la marca, el model i el color que el testimoni havia descrit.

Els agents van identificar el conductor, que no va negar haver begut i haver conduït sota els efectes de begudes alcohòliques. En aquest sentit, l'home estava circulant amb una llauna de cervesa oberta al vehicle. Davant això, els policies van fer-li la prova d'alcoholèmia, que va donar un resultat superior a 1 mg/l en aire expirat.

Un delicte contra la seguretat del trànsit i un altre de desobediència a l'autoritat

Després de la prova d'alcoholèmia, l'home va deixar de col·laborar amb els agents, negant-se a fer-se més proves. Llavors, els agents van instruir diligències contra el conductor per un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir superant els límits establerts, així com un delicte de desobediència a l'autoritat.

La Policia Local de Roda de Berà va immobilitzar el vehicle i el denunciat serà citat en els pròxims dies davant del jutge. L'imputat podria ser sancionat amb una multa de fins a 1.000 euros, una pena de presó d'entre sis i dotze mesos i la retirada del permís de conduir d'un a quatre anys.

El d'aquest dissabte ha estat el segon imputat per un fet similar a Roda de Berà en una setmana. Cal recordar que el passat diumenge, un veí del municipi de 37 anys va ser enxampat al volant amb una taxa d'alcohol de 0,97 mg/l, gairebé quatre vegades la taxa màxima permesa.