Un agent dels Mossos d'Esquadra fent una prova d'alcoholèmia a un conductor

Denuncien penalment un camioner al Baix Ebre que sextuplicava la taxa d'alcoholèmia i circulava per l'AP-7

Les penes per aquests delictes poden ser de 3 a 6 mesos de presó

La conducció erràtica d'un camió va fer saltar els senyals d'alarma a l'autopista AP-7. Diversos conductors van marcar el 112 per alertar d'aquesta situació el passat dimarts a les 22.30 hores.

L'avís era per un vehicle pesant que circulava fent ziga-zagues en sentit sud i hi havia un gran risc de provocar un greu accident.

Els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu policial per trobar al camió i el seu conductor. L'individu va ser trobat amb el seu vehicle a l'Àrea de Servei del Baix Ebre, al terme municipal de l'Aldea. 

El conductor es va sotmetre a la prova d'alcoholèmia. El resultat va ser positiu de 0,99 mg/l en aire expirat. Aquesta és més de sis vegades la taxa d'alcoholèmia permesa per un conductor professional que és de 0,15 mg/l.

Per aquest motiu, el conductor va ser denunciat penalment. Ha comès un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques amb una taxa superior a 0,60 mg/l.

Les penes per aquests delictes poden ser de 3 a 6 mesos de presó. També es pot posar una multa de 6 a 12 mesos o amb treballs en benefici a la comunitat de trenta-un a noranta dies.

En qualsevol dels casos, es prohibirà  el dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors. El temps sense poder fer-ho és superior a un any i fins a quatre.

Conducció erràtica per l'autopista AP-7 a Tarragona

A principis del mes d'abril, un conductor circulava per l'AP-7 de forma temerària amb un cotxe d'alta gamma. Accelerant i frenant de cop va posar la por al cos de la resta d'usuaris.

La resta de conductors van avisar al 112 del perill que comportava l'individu per l'autopista tarragonina. En un moment donat, es va aturar al voral esquerre de la calçada per orinar. 

Els Mossos d'Esquadra van veure aquesta acció i el conductor en veure la policia, va fugir. Finalment, els agents van aturar  el conductor a la sortida de l'AP-7 a Torredembarra.

El van detenir  per un delicte de conducció temerària, després de fer ziga-zagues i accelerant i frenant de cop per l'autopista.