Mossos d'Esquadra

Els denunciats per homofòbia a Cambrils rebutgen la versió dels agredits

Els implicats denuncien acarnissament a les xarxes socials contra ells i dos restaurants del municipi

Les persones denunciades, acusades d'homofòbia, arran d'una baralla la matinada d'aquest diumenge a Cambrils, han assegurat que rebutgen qualsevol agressió contra «col·lectius de protecció especial», siguin per «discriminació masclista o condició sexual».

En una carta, els implicats es posen a disposició del jutge per esclarir els fets i denuncien acarnissament públic a les xarxes socials contra la seva persona i els restaurants on treballen. «Estan atribuint la culpabilitat d'uns fets a uns negocis que no tenen cap responsabilitat, provocant un dany irreparable a la seva imatge», diuen en la missiva. També denuncien que han rebut insults i amenaces a conseqüència de la denúncia.

Els fets es remunten a la matinada de diumenge passat quan, segons van explicar a les xarxes socials els agredits, unes persones els haurien apallissat. Van patir ferides de diversa consideració, amb un dit trencat i cops a la cara i al cap, i van assegurar que es tractava d'una «agressió homòfoba i masclista». L’Observatori Contra l’Homofòbia va condemnar els fets i va oferir els seus recursos als denunciants.

En l'exposició dels fets per part dels agredits, van assegurar que es tractava de treballadors de dos restaurants del municipi que els haurien increpat al crit de 'maricón' quan tornaven a casa, cap a les quatre de la matinada, pel passeig Albert de Cambrils. Va ser allí quan, segons asseguren, unes persones els haurien començat a agredir i es va originar una baralla que va deixar ferits.