Imatge dels agents de la Guàrdia Civil registrant el vehicle de l'investigat

Investiguen un caçador ebrenc per maltractament animal

L'home va ser avisat amb anterioritat pels agents i no va canviar la conducta

Els Agents del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de Tortosa, conegut com a SEPRONA, investiguen un veí de l'Ampolla per maltractament animal. Els fets es remunten als primers dies del mes d'agost. En aquell moment, els agents van iniciar una investigació en rebre un avís per les males condicions en què es trobaven diversos gossos utilitzats per a caçar.

Un particular va ser qui va posar en coneixement de la policia els fets. El SEPRONA de Tarragona va aconseguir localitzar la finca al terme municipal de l'Ampolla. Allí dins, van poder comprovar com efectivament hi havia diversos gossos. Tots ells estaven en una instal·lació dins la finca la qual estava en molt males condicions.

En total hi havia set gossos, tots ells lligats amb cadenes i que vivien entre excrements, poca aigua i que a més estava bruta i amb insectes, gairebé sense menjar, i sense aixopluc. 

A més a més, els animals tampoc estaven registrats en cap base de dades. Tots els gossos presentaven molt mal aspecte, amb molts paràsits i ferides al cos, fins al punt que es va requerir atenció veterinària urgent.

Un cop van localitzar el propietari de la finca, els agents del SEPRONA es van entrevistar amb ell i el van informar de l'estat en què es trobaven els animals. Li van oferir la possibilitat de cedir els animals a alguna protectora per així salvar-los d'aquell infern, una possibilitat que l'home va refusar amb contundència. Tanmateix, va prometre que modificaria les condicions en les quals vivien els animals.

La policia va deixar passar un temps prudencial perquè el propietari efectués els canvis que va prometre, sense deixar de vigilar la situació en què es trobaven els animals. Però van comprovar com l'home no canviava la seva actitud. En aquest punt, el SEPRONA va comunicar a l'home que si no modificava les condicions en què vivien els gossos, se li podria imputar un delicte de maltractament animal.

Finalment, a finals d'agost, els agents van comprovar que no hi havia hagut cap canvi per part del propietari, ni pel que fa a la cura dels animals ni en les instal·lacions. Per aquest motiu, es va procedir a prendre declaració a l'home, en qualitat d'investigat per un presumpte delicte de maltractament animal. A la vegada es van requisar els gossos i es van dur a l'entitat col·laboradora SEPROANIMAL, a disposició de l'autoritat judicial.