Un agents dels Mossos fotografia un dels abocaments localitzats a Alcanar

Els perillosos abocaments il·legals que una empresa i un home feien a l'Ebre

Entre les restes abocades hi havia fibrociment, un residu que conté amiant i que és considerat com a perillós

Agents dels Mossos d'Esquadra, pertanyents a la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l'Ebre, han denunciat un home i una empresa de la Ràpita per realitzar abocaments de residus i deixalles al terme municipal d'Alcanar, concretament a la zona del camí Natural Via Verda Val de Zafán. Els autors dels fets s'enfronten a elevades sancions i també l’obligació d’haver de restituir l’espai malmès.

La policia catalana va rebre informació sobre la presència d'uns abocaments de residus i deixalles en la zona de la Via Verda Val de Zafán, on van localitzar fins a tres abocaments de grans dimensions, amb poca distància entre ells. Entre les restes hi havia fibrociment, un residu que conté amiant i que és considerat com a perillós.

Identifiquen una empresa de serveis i un particular com a responsables dels fets

Els Mossos van efectuar les corresponents gestions per identificar els responsables dels fets, que van resultar ser una empresa de serveis del municipi de la Ràpita i un particular. En aquest sentit, els responsables han estat denunciats per infringir el Decret Legislatiu 1/2009 pel qual s’aprova el text refós de la Llei Reguladora de Residus.

Ara, la denúncia es trametrà a l'Agència de Residus de Catalunya i a l'Ajuntament d’Alcanar, com a institucions competents amb la matèria.