Incendi a la Serra de Senan

Denuncien per imprudència greu un home per haver provocat l'incendi forestal de Senan

L'origen del foc és una crema de restes vegetals no autoritzada | L'incendi es va iniciar el passat 21 de març i va cremar 43 hectàrees

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 69 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l'Espluga de Francolí, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi per imprudència greu, per haver provocat l'incendi forestal de Senan del passat mes de març.

El passat 21 de març es va declarar un incendi forestal que va cremar 43 hectàrees, gairebé la seva totalitat de zona forestal i una hectàrea de terreny agrari. L'incendi va suposar l'activació de nombroses dotacions dels Bombers de la Generalitat per tal d'extingir-lo. 

El foc va afectar massa forestal de tres municipis diferents: Senan i l’Espluga de Francolí a la Conca de Barberà, i Fulleda a les Garrigues. Les dotacions de Bombers de la Generalitat van treballar durant dies fins que el foc es va donar completament per extingit aquest passat 4 d’abril.

Un cop es va poder apagar el foc, els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per tal d'esclarir l'origen de les flames. Així, mitjançant la investigació tècnica del Cos d’Agents Rurals i també d’altres gestions d’investigació policial, es va poder determinar que el foc havia començat en una finca agrícola situada a l’Espluga de Francolí.

Les indagacions posteriors van comprovar que el responsable de la finca hauria fet una crema de restes vegetals sense autorització i que aquesta crema es va descontrolar i va afectar la massa forestal propera a la finca. Un cop identificat el presumpte autor per imprudència de l’incendi, els investigadors van citar-lo per declarar a comissaria i van lliurar l’atestat policial al jutjat coneixedor del cas.