Un agent dels Agents Rurals al Delta de l'Ebre

La pràctica il·legal d'un home al delta de l'Ebre: ho admet

Els Agents Rurals van enganxar el pescador furtiu in fraganti i van retornar les angules capturades al riu Ebre | Una persona també ha estat denunciada per abandonar el seu cotxe en un espai natural

Els Agents Rurals han fet dues actuacions en els últims dies en localitats del Montsià. Una, enfocada en la pesca de forma furtiva que feia un home al delta de l'Ebre, i l'altra per l'abandonament d'un vehicle en un espai natural de la mateixa comarca.

Pesca il·legal

El passat 30 de març, els Agents Rurals denunciaven administrativament un home acusat de pescar de forma furtiva angules del delta de l'Ebre. Un incident que va succeir a la localitat de Sant Jaume d'Enveja.

En aquest municipi, els agents van detectar un bussó no identificat que s'utilitzava per capturar angules. L'aparell en qüestió tenia dues llums i estava cobert amb plàstics per evitar ser detectat.

L'endemà d'aquesta troballa a la zona del delta de l'Ebre, els agents van enganxar in fraganti l'individu. Aquest va admetre el delicte i, en conseqüència, es van recuperar 150 grams d'angula. Tots els peixos van ser retornats al riu Ebre.

El període autoritzat per pescar aquesta espècie acabava el 20 de març i l'home no tenia autorització per aquesta activitat. La infracció, classificada com a greu, pot comportar-li una sanció econòmica d'entre 301 i 60.000 euros.

Abandona el cotxe a la Serra del Montsià

Aquest no ha sigut l'única actuació dels Agents Rurals a la comarca del Montsià. Els agents van localitzar un cotxe abandonat prop de l'Espai Natural Protegit Serra del Montsià.

L'abandonament de vehicles a la natura és una infracció greu a la Llei de residus. En conseqüència d'aquest incident, els Agents Rurals van buscar el propietari del vehicle que estava en aquest lloc.

Per això, van denunciar la propietària a l'ajuntament perquè està fora d'ús i abandonat en el medi natural.