Imatge de la Piruleta, morta a Maspujols

«Monstre sense cor»: denuncien la mort d'una gata a Maspujols, víctima d'un tret al cap

Els fets es van produir durant la matinada de diumenge, 4 d'octubre | L'associació Progat Vila-seca ja ha posat el cas en mans de la policia

Indignants, cruels i esfereïdors fets els que es van produir durant la matinada d’ahir diumenge, 4 d’octubre. L’associació Progat Vila-seca ha denunciat la mort d’una gata de carrer, víctima d’un tret de balí al cap. L’animal, precisament, va ser trobat per un veí a Maspujols (Baix Camp), aparentment atropellat, agonitzant, després de més de dotze hores abandonat a la via pública.

L’home, davant d’aquesta situació, va evacuar la gata cap al veterinari on se li van administrar medicaments per pal·liar el dolor i se li van fer diverses radiografies. A les imatges, expliquen des de la protectora, van poder observar que l’animal tenia un projectil molt a prop de la columna. «El que pensàvem que era un atropellament en realitat havia estat un intent d’assassinar un animal indefens amb un tret al cap i que havia acabat a la columna», han apuntat des de Progat.

La gata, després d’aquestes intervencions, va restar ingressada al centre veterinari a l’espera de la visita de l’especialista avui dilluns, 5 d’octubre, per valorar el seu estat de salut. «Durant la nit el seu cos no va aguantar, només podem pensar que va marxar sense dolor i sent atesa», han lamentat els animalistes. Ara mateix, apunten, el cas està en mans dels Mossos d’Esquadra, que n’investiguen els fets.

El balí, a tocar de la columna de l'animal
Imatge d'una de les radiografies fetes a la gata Piruleta | Facebook / Progat Vila-seca

«Monstre sense cor ni empatia»

L’animal, una gata semiferal coneguda pels veïns com a Piruleta, passejava per Maspujols a la recerca de menjar i, sovint, d’aixopluc. Tenia vuit anys i havia estat esterilitzada per una de les veïnes de la zona. «Descansa Piruleta, nosaltres seguirem lluitant perquè tots els teus companys puguin tenir una vida digna, quelcom que a tu et va prendre un monstre sense cor ni empatia», han etzibat des de Progat Vila-seca.