Imatge d'alguns exemplars de tonyina vermella

Denuncien el patró d'una embarcació per pescar il·legalment tonyines vermelles

Els Mossos van intervenir quatre exemplars d'aquests peixos, així com dues canyes de pescar a l'Hospitalet de l'Infant

Els Mossos d'Esquadra, a través de la seva Unitat de Policia Marítima, va denunciar aquest passat diumenge el patró d'una embarcació d'esbarjo per pesca prohibida a l'Hospitalet de l'Infant. Segons ha explicat la policia catalana, els agents estaven al Club Nàutic fent controls de documentació d'embarcacions quan van veure una embarcació esportiva a la bocana del port que va girar cua en veure els policies.

Així mateix, els agents dels Mossos d'Esquadra també van veure com el patró de l'embarcació llençava per la popa uns peixos que portava en una nevera. Davant això, els policies van indicar a l'embarcació que atraqués al costat de la seva posició i van procedir a la identificació del patró.

Tot seguit, van comprovar que els peixos que l'home acabava de llençar al mar eren quatre tonyines vermelles —la pesca de les quals està regulada—, amb un pes total superior als 3 quilos. Per tot plegat, van denunciar el patró de l'embarcació i van intervenir les quatre tonyines i també les dues canyes de pescar utilitzades.

La pesca de la tonyina vermella està regulada

Cal recordar que des de l'any 2008 la tonyina vermella disposa d’un Pla de recuperació específic de l’espècie davant la reducció dels exemplars presents tant al mar Mediterrani com a l’oceà Atlàntic.

Actualment la pesca de tonyina vermella està estrictament regulada i l'incompliment d'aquest pla pot comportar infraccions greus previstes a la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes de Catalunya o de la Llei 3/2001 de pesca marítima de l'Estat.