Incendi Valls

La barbaritat que feia un pagès de Gandesa en plena onada de calor: acaba denunciat

El risc d'incendi forestal és molt alt en aquests moments

En ple mes de juliol, ens trobem en un dels moments més crítics de l'estiu pel que fa a la calor i també pel risc d'incendi. És per això que qualsevol precaució és poca per evitar que es produeixi algun incident que provoqui un desastre natural.

Tanmateix hi ha qui encara no ho ha entès segons han explicat els Agents Rurals en unes piulades fetes en les últimes hores. Dues persones van ser denunciades per cremar restes vegetals sense permís, un fet que segurament van trobar innocent però que ara mateix pot desembocar en una tragèdia.

Prohibit fer foc: perill màxim d'incendi 

Els Agents Rurals van localitzar una persona a Gandesa, a la Terra Alta, que estava cremant restes agrícoles sense autorització. També aquest dimecres, 13 de juliol, en van trobar una altra al Coll de l'Alba, a Tortosa, que cremava restes vegetals sense permís i en horari nocturn.

Aquestes pràctiques estan totalment prohibides ara mateix, especialment amb la greu sequera que s'està patint i en plena onada de calor. El risc d'incendi en la majoria de comarques de Catalunya és ara mateix molt alt, és per això que qualsevol precaució és poca per evitar que es produeixin incendis forestals.

Des del cos s'ha aprofitat aquests dos successos per recordar que està totalment prohibit fer foc o llençar pirotècnica a menys de 500 metres de terreny forestal, així com llençar burilles des del cotxe.