Mosso d'Esquadra caminant.

Els Mossos denuncien 6 persones per accedir a espais naturals protegits del Baix Gaià

Els van enxampar en una zona protegida, malmetent l'espai natural

La Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra fa setmanes que té en marxa un dispositiu especial per controlar l'accés a les zones protegides de l'Espai d'Interès Natural dels municipis de Torredembarra i Creixell, al Baix Gaià. La vigilància d'aquestes zones va venir propiciada després que rebessin diverses informacions de veïns de la zona assegurant que hi havia persones que accedien en aquests espais protegits.

En un dels patrullatges que els Mossos d'Esquadra van fer per la zona van trobar sis persones que no estaven respectant la prohibició d'accés en aquestes zones a les platges de Torredembarra i Creixell. A conseqüència d'aquests fets, les sis persones van acabar denunciades.

El Pla Especial que regula aquests espais permet que els visitants circulin només pels camins i àrees que hi ha expressament habilitades, amb la finalitat de protegir el seu valor natural i paisatgístic. A la zona dels Muntanyans hi conviuen diferents espècies reproductores protegides, com el corriol camanegre —ocell declarat en perill d'extinció—, o diversos tipus de sargantana que estan en règim de protecció especial, així com la flora com l'espècia Sempreviva menuda, catalogada com a amençada.

Les persones que accedien en aquestes zones delimitades estaven malmetent l'espai natural, posant en perill tota aquesta diversitat. Durant el patrullatge, els Mossos també controlen l'accés d'animals domèstics a la platja dels Muntanyans, ja que tenen prohibit l'accés per normativa municipal.

Cal recordar que l'incompliment de les prohibicions establertes en els plans de protecció del medi natural i del paisatge contempla sancions que van dels 300 als 3.000 euros.