Muntatge mossos.

La submissió per punxada arriba a l'oci nocturn de Salou: primera denúncia d'una noia

Les denúncies per submissió química a noies a través de punxades a les discoteques no paren de créixer a Catalunya

L'oci nocturn de Catalunya està vivint aquest mes de juliol en un autèntic malson. A principis de l'estiu van arribar les primeres notícies d'un nou terrible mètode per drogar noies a les discoteques. Es tractava de la submissió química a través de punxades amb una xeringa, una metodologia difícil d'evitar per a les víctimes però que gràcies a la ràpida difusió ara ja poden estar alerta i conèixer què els ha passat si, per desgràcia, ho pateixen.

Aquesta última setmana missatges que s'han fet virals a les xarxes socials de noies que havien estat 'punxades' han acabat d'escampar la por a Catalunya. Ara mateix, els Mossos d'Esquadra ja han rebut gairebé una vintena de denúncies per joves que han patit aquesta agressió a l'entorn de l'oci nocturn. Fins ara, les punxades s'havien produït en discoteques de Barcelona i a Lloret de Mar. 

Concretament, dotze d'elles a Lloret i cinc a Barcelona, segons els Mossos d'Esquadra. Aquestes punxades les han rebut 16 noies i un noi, i segons ha explicat avui la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, a 'El món a RAC1', una de les víctimes va aconseguir evitar que la punxessin. Tot i l'evident avenç d'aquesta metodologia per sotmetre químicament les persones, des dels Mossos han assegurat que «no s'ha de crear un clima de terror».

Escudé ha afegit que no es pot relacionar, de moment, les punxades amb agressions sexuals perquè «les víctimes només refereixen haver rebut una punxada». A més, la portaveu ha explicat que tots els casos, també a França, s'han produït en municipis amb turisme d'oci nocturn.

Les punxades arriben a l'oci nocturn de Salou

Segons ha avançat el mitjà elCaso.cat, aquesta matinada una turista francesa ha denunciat que havia estat víctima d'una punxada a Salou. Els fets haurien passat la matinada del divendres 29 de juliol a la discoteca Tropical, segons el mitjà citat, i una amiga de la noia va assegurar que un desconegut se li havia aproximat amb una xeringa i l'havia punxat a la zona del maluc.

Encara es desconeix si es tracta d'un nou cas de submissió química i si la xeringa portava droga, i de moment la víctima va ser traslladada a l'hospital Joan XXIII de Tarragona on se li van fer anàlisis, ja que presentava símptomes compatibles d'haver estat drogada. Seran els resultats d'aquest anàlisi els que certificaran si es tracta d'una nova víctima d'aquesta metodologia.

Els Mossos d'Esquadra mentrestant segueixen investigant si aquests fets estan relacionats amb el turisme. «S'està treballant intensament perquè sabem que és un fet que crea alarma social i que angoixa molt».

Els Mossos recomanen a les persones afectades que vagin immediatament a un centre sanitari per fer proves toxicològiques per determinar si hi ha algun intent de submissió química i que ho denunciïn.