Imatge de part del llentiscle intervingut pels agents del Seprona de la Guàrdia Civil

Denuncien un veí de TGN per collir 50 kg de llentiscle a Tortosa sense autorització

La Guàrdia Civil va localitzar l'home al paratge natural de la partida dels Argilers

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Tortosa han intervingut 50 quilos de llentiscle que estava tallant un home sense autorització al paratge natural de la partida dels Argilers. El responsable dels fets és un veí de Tarragona, concretament del barri de Torreforta, que va ser denunciat al Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya per infringir la normativa de protecció Natural i Biodiversitat.

El llentiscle és un arbust, que pot fer uns cinc metres d'altura, típic de l'Europa mediterrània, que serveix de protecció i aliment als ocells i la fauna autòctona i evita l'erosió dels terrenys. Fa setmanes que alguns municipis i propietaris forestals van alertar «d'una recol·lecció indiscriminada i massiva» de brots de llentiscle en diferents boscos de Tarragona i l'Ebre.

Davant això, la Guàrdia Civil va establir un operatiu de vigilància als camins rurals de la zona de la Punta de l'Àliga, on van trobar un vehicle estacionat amb diversos brots de llentiscle al costat.

En aquest sentit, el cos policial ha recordat que a causa de l'espoli d'aquesta planta, alguns ajuntaments han regulat que no es pugui collir sense autorització, ja que l'arbust està desapareixent en algunes zones a causa d'aquesta tala.