La casa Sant Josep de la Salle a Cambrils

Segueix el degoteig de denúncies per abusos per part d'un capellà que viu a Cambrils

Vuit exalumnes de La Salle de Montcada i Reixac han denunciat el capellà Joaquín Linares

Els casos d'abusos sexuals amb vinculació amb el sector eclesiàstic torna a esquitxar a la demarcació de Tarragona. Tot i no ser casos relacionats amb la zona, el protagonista dels fets té la residència a la Costa Daurada. 

Es tracta d'un nou episodi d'abusos sexuals per part del religiós Joaquín Linares. L'escriptor Alejandro Palomas va destapar el cas i aquest continua fent-se més gran cada dia que passa. 

Vuit exalumnes de La Salle assenyalen Linares

'El Periódico de Catalunya' ha informat que hi ha més casos d'abusos sexuals vinculats amb Joaquín Linares. Vuit exalumnes de La Salle, del centre de Montcada i Reixac, han denunciat el capellà per abusos i tocaments.  Segons assenyalen, les agressions sexuals es van produir quan els denunciants tenien 14 anys.

Aquests fets se sumen als que set exalumnes de La Salle de Premià de Mar van denunciar la setmana passada. Tots ells van patir abusos per part del religiós durant la dècada dels setanta i vuitanta.

La connexió dels casos d'abusos protagonitzats per Joaquín Linares i la demarcació de Tarragona és el seu lloc de residència. En concret, el capellà, que ara té 91 anys, viu a Cambrils a la Residència de Sant Josep que té La Salle a la localitat de la Costa Daurada.

Des de La Salle s'assegura que no es tenia cap constància del cas vinculat amb Joaquín Linares i s'investigaran tots els casos. Així mateix, s'ha pres una mesura perquè totes les persones afectades pels abusos facin una denúncia. En aquest sentit, es pot enviar un missatge proteccion@lasalle.es per fer arribar la denúncia a l'antic docent.

La Fiscalia investiga casos a Tarragona

La Fiscalia ha iniciat una investigació després de l'arribada de diverses denúncies per casos d'abusos o agressions sexuals a menors d'edat en col·legis o institucions religioses. En total, se n'han investigat una desena, a més de quatre casos més, tres dels quals es troben en sobreseïment provisional i un s'ha arxivat perquè ja havia prescrit.

En concret, a la demarcació de Tarragona es troben els tres casos de sobreseïment. Les denúncies d'aquests es van fer a Reus, Valls i Tarragona. A més d'aquests casos, al jutjat d'instrucció 3 de valls hi ha obertes unes diligències prèvies per abús o agressió sexual a un menor d'edat en col·legis o institucions religioses.