Camió de bombers.

Donen per extingit l'incendi a la sofrera de Constantí i s'aixeca el confinament

Els bombers s'han retirat de la fàbrica de Constantí després de constatar que tot el material que cremava estava fred

Els Bombers han donat per controlat durant la matinada l'incendi en una fàbrica de sofre a Constantí que es va declarar aquest dilluns a la tarda, segons ha informat el cos d'emergències a través de les xarxes socials. Unes hores després, a quarts de deu del matí, han donat per extingit l'incendi i s'han retirat de la fàbrica després de constatar que tot el material que cremava ja estava fred.

Les lectures amb la càmera tèrmica a la nau han donat negatives i això ha permès aixecar el confinament. Des de les dues de la matinada no hi ha cap vehicle de Bombers però aquest matí hi tornaran per fer nous controls tèrmics i de qualitat ambiental. Durant la nit el material cremat estava fred però els Bombers han de fer noves revisions abans de donar el foc per extingit. D'altra banda, Protecció Civil ha desactivat l'alerta del Plaseqta i l'ha baixat a prealerta.

L'incendi es va declarar a l'empresa Afepasa cap a primera hora de la tarda. Al magatzem afectat hi havia sofre, que en generar pot generar diòxid de sofre. Davant d'això, Protecció Civil va activar el Plaseqta en fase d'emergències i es van fer sonar dues sirenes de risc químic a la zona del polígon. L'activació del Plaseqta es va realitzar més d'una hora després que es declarés l'incendi, un fet que ha despertat crítiques.

Un confinament que es va estendre a Reus

El succés va obligar a confinar l'aeroport de Reus, la zona compresa entre aquesta infraestructura i les carreteres TV-7211 i C-14 i el polígon on està ubicada la fàbrica afectada. Cap a dos quarts de nou de la nit es va aixecar el confinament ta l'aeroport i a la zona entre aquest i les carreteres i es va mantenir al polígon, que s'ha acabat aixecant aquesta matinada.

El Plaseqta ha baixat durant la matinada també a fase d'alerta ja que les mesures preses per Bombers a l'exterior de la indústria no han detectat presència de producte derivat de l'incendi.