Detinguts a l'operació a Tarragona.

Desmantellen una organització criminal que traficava marihuana des de Tarragona a Espanya i a Polònia

El líder de la banda estava a presó, des d'on la dirigia

Continua el degoteig de desmantellaments d'organitzacions criminals instal·lades a Tarragona. Aquest cop ha estat la Policia Nacional qui, en una investigació conjunta amb la Policia de Polònia, ha acabat detenint 18 persones que formaven part d'una banda criminal que es dedicava al tràfic internacional de marihuana a gran escala. El centre neuràlgic de l'organització era a Tarragona, però actuaven a tota Espanya i cada setmana transportaven fins a Polònia més de mitja tona de droga amagada en furgonetes. A més, el líder de la banda dirigia l'estructura des d'una presó espanyola.

 

Marihuana 'local' exportada a Europa

Els membres d'aquesta organització criminal, formada per ciutadans de Polònia, exercien de majoristes i compraven grans quantitats de droga a traficants locals per després vendre-la en l'àmbit internacional, ja que allí el preu és més elevat. Els investigats residien a Tarragona però havien estès el seu radi d'acció a altres províncies de l'Estat espanyol, on contactaven amb els responsables d'altres plantacions per mantenir una xarxa de cultiu molt àmplia.

Les investigacions policials van fer descobrir diverses plantacions així com els domicilis dels integrants de la banda, a més d'altres plantacions a les quals els membres de l'organització anaven regularment per comprar marihuana i després exportar-la a Polònia. La metodologia per transportar-la era a través de furgonetes, on amagaven la droga a les rodes. D'altra banda, per moure els diners que generaven utilitzaven amagatalls com paquets de pasta. Els beneficis els reinvertien en noves plantacions, immobles i cotxes d'alta gamma per blanquejar-los.

L'operatiu policial va dur a terme 11 escorcolls a Tarragona, Barcelona i Granada, en els quals es van intervenir 127.000 euros en efectiu i es van detenir 18 persones. A més, també es van trobar desenes de paquets de marihuana ja llesta per traslladar-la a l'estranger, 7 vehicles i milers de plantes en diverses fases de creixement en 5 plantacions de marihuana controlades pels arrestats. Set dels detinguts van ingressar a presó per ordre judicial. Segons ha explicat la policia, el líder de l'organització criminal dirigia la banda des d'una presó espanyola, on estava ingressat pendent de ser traslladat a Polònia per ser jutjat.