Una detenció dels Mossos d'Esquadra

Cau una organització dedicada al cultiu de marihuana en zones boscoses del Priorat

La banda portava ciutadans albanesos per fer-los treballar com a cuidadors de les plantacions

Nou cop al tràfic de drogues a les comarques de Tarragona. Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana en zones boscoses del Priorat

El passat dilluns, els agents de la policia catalana i la Policia Local de Cambrils van detenir dos homes i una dona per delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública. Un d'ells era el cap de la banda i els altres dos són el seu germà i la seva parella. 

La investigació es començava l'octubre de 2020 arran de diverses informacions sobre un pis situat a Cambrils. Hi havia sospites que allotjava ciutadans albanesos relacionats amb el cultiu de marihuana. 

Tot això els va portar fins a tres plantacions de marihuana a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera. La banda portava ciutadans albanesos com a cuidadors de les plantes que tenien per tot el Priorat.

Es va estar durant setmanes investigant el pis. Fins que al novembre es va comprovar que havien marxat. Al març d'enguany es va tornar a detectar activitat al pis investigat i es van reprendre les gestions policials. 

Els agents van descobrir que els investigats conformaven una organització dedicada al cultiu de marihuana. A Cambrils hi havia el cap de l'organització, un ciutadà albanès de 50 anys; la seva parella, una dona espanyola de 47 anys; i el germà del líder, un ciutadà albanès de 33 anys. 

Dos dispositius en tres pobles del Priorat

En la primera fase, es va muntar un dispositiu el 22 de juliol per desmantellar la plantació ubicada a Ulldemolins. En aquesta es van detenir quatre homes, d'entre 19 i 32 anys, tots de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut.

Es van localitzar 3.175 plantes de cànnabis amb floració; 2.080 esqueixos i 10.900 grams de cabdells de marihuana. Els quatre detinguts  van ingressar a presó.

La investigació va continuar i dilluns passat es va establir un segon dispositiu a les plantacions de Cabacés i la Figuera. Es va comptar amb la participació del Grup Especial d'Intervenció de la Unitat de Muntanya, de l'helicòpter, així com d'agents de seguretat ciutadana i d'investigació.

Aquestes dues plantacions eren similars a la primera: enmig d'una zona boscosa amb bancals preparats per albergar milers de plantes, una zona d'assecador per preparar la droga per traslladar-la i una zona de campament amb tendes per als cuidadors.

Entre els dos municipis es van localitzar 12.778 plantes de marihuana. A Cabacés  n'hi havia 4.600, mentre a la Figuera se'n cultivaven 8.178.

Per aquest motiu es va fer una entrada i perquisició del domicili a Cambrils, on hi havia el cap de l'organització. Allà es va trobar prop d'un quilogram de marihuana, documentació relacionada amb l'activitat delictiva i informació dels membres que hi participaven com a jardiners.

En total, s'han detingut set persones: el cap de la banda, els seus dos principals ajudant i quatre homes que feien de jardiners. Tots set van ingressar a presó  després de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus.