Una plantació 'indoor' de marihuana

Desarticulen a Salou i el Catllar un grup criminal especialitzat en el tràfic de marihuana internacional

Els Mossos d'Esquadra ha detingut quatre persones | S'han comissat 800 plantes, diners en efectiu i altres objectes importants per a la investigació

Els Mossos d’Esquadra han detingut avui dimecres, 17 de març, tres homes i una dona, d’entre 29 i 64 anys, tres de nacionalitat sèrbia i un de nacionalitat espanyola, veïns del Catllar i Salou, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal, delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Segons fonts policials, la investigació va començar arran de la informació generada durant el 2020 gràcies a dues operacions dutes a terme per la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, en què es van practicar un total de vuit entrades i perquisició contra el cultiu de marihuana ‘indoor’. Amb aquelles accions, precisament, es van detectar vinculacions delictives que van permetre als investigadors descobrir el grup criminal desarticulat avui.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Durant la fase d'investigació, els Mossos havien localitzat una plantació interior de marihuana en una urbanització del Catllar, a la comarca del Tarragonès. El responsable de la instal·lació era un veí de Salou qui ja havia estat detingut l’any 2020 en una de les dues investigacions esmentades anteriorment. El grup criminal, que repeteix patrons ja coneguts, el conformaven ciutadans de l’Europa de l'est que, al seu temps, contacten amb persones de la zona per «externalitzar tasques» com la instal·lació del sistema de cultiu, el lloguer de vehicles o «la funció de testaferro», detallen els Mossos. Posteriorment, els 'locals' i responsables de la logística s’integren a la banda.

En aquest cas concret, i segons la investigació, el cultiu comissat tenia destinació a diversos països europeus a través de testaferros d’origen francès. Amb això, la investigació continua oberta per tal de trobar i detenir més persones relacionades amb la distribució de marihuana.

Important desplegament policial

Aquesta matinada, efectius policials d’investigació i d’ordre públic han fet les tres entrades i perquisicions a la casa del Catllar on hi havia la plantació i a dos domicilis més a Salou, un on resideix el cap del grup criminal i l’altre on viu el detingut de nacionalitat espanyola encarregat de la logística. Durant l’entrada a Salou, el líder del grup ha intentat fugir per la finestra però ha pogut ser interceptat i detingut.

Pel que fa al material intervingut, els Mossos d’Esquadra han trobat aproximadament unes 800 plantes de marihuana distribuïdes en quatre estances diferents de l’immoble del Catllar, en diversos estadis de creixement, cosa que permetia al grup una producció continuada. A la mateixa casa també s’ha intervingut tota la instal·lació per al cultiu, amb il·luminació, aires condicionats i sistema d’eliminació d’olors, i tot el sistema elèctric connectat il·lícitament.

A més, s’han comissat uns 4.500 euros en efectiu, ordinadors, terminals de telefonia mòbil, vehicles, munició i altres elements destacats per a la investigació. Els detinguts passaran durant les pròximes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.