Guàrdia Civil

Desarticulen un grup criminal que havia comès diversos robatoris en xalets de TGN

La Guàrdia Civil ha detingut quatre homes acusats de cometre diversos delictes de robatori amb força

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori amb força en habitatges. Concretament, el cos ha aconseguit detenir els quatre integrants del grup, que conformaven una cèl·lula itinerant a escala internacional. La detenció de tres d'ells es va produir quan tornaven de cometre un robatori a la província de Tarragona, mentre que una quarta persona va ser arrestada posteriorment.

En total, se'ls atribueix una desena de robatoris en diversos xalets de Catalunya, alguns d'ells a les comarques tarragonines, i en pisos de la Comunitat de Madrid i de Catalunya. Tots els detinguts han ingressat a presó i són homes d'entre 25 i 37 anys i de nacionalitat xilena, peruana i argentina.

La investigació del cas va començar al maig, fruit de la cooperació policial entre la Guàrdia Civil i la Policia Judicial de la Prefectura de París, ja que el grup investigat es va desplaçar a Madrid des de la capital francesa. Posteriorment, va traslladar la seva base d'operacions a Barcelona.

Intervinguda una gran quantitat de joies, rellotges i material informàtic i electrònic

Arran de les detencions, s'ha intervingut una gran quantitat de joies, rellotges, material informàtic i electrònic procedent dels robatoris investigats. Tots ells tenien un nexe en comú: primer seleccionaven els potencials habitatges objecte de robatori, principalment xalets unifamiliars ubicats en zones residencials, després les vigilaven per conèixer la rutina dels propietaris i així podien perpetrar els robatoris a plena llum del dia.

Segons la Guàrdia Civil, el grup sempre actuava quan els propietaris es trobaven fora del domicili. Dos dels membres de la banda entraven a l'habitatge mentre un tercer i a vegades un quart vigilaven la via pública a peu o des d'un vehicle per facilitar la fugida.