Una planta de marihuana durant l'operatiu de la Guàrdia Civil a Tarragona

El grup criminal de Tarragona que tenia 4,5 MEUR en droga

La Guàrdia Civil deté quinze persones i decomissa prop de 19.000 plantes en cinc plantacions

Nou cop al tràfic de substàncies estupefaents a les comarques de Tarragona. Aquest cop, els protagonistes són la Guàrdia Civil i una organització criminal que operava a la demarcació tarragonina. També hi van col·laborar la Policia Local de Cambrils i Calafell i la policia francesa.

L'operatiu orquestrat per la policia espanyola ha acabat amb la desarticulació del grup criminal, que es dedicava a la producció massiva de marihuana en diferents punts de la demarcació de Tarragona. 

Finalment, l'operatiu s'ha tancat amb la detenció de quinze persones i s'han decomissat 18.695 plantes de marihuana en tots els llocs que s'ha actuat. 

Tarragona, seu d'un grup criminal dedicat a la producció massiva de marihuana

La investigació de la Guàrdia Civil va situar cinc plantacions interiors a diferents municipis de la demarcació de Tarragona, a més de ramificacions en altres localitats. En concret, el grup criminal tenia plantacions 'indoor' a Cambrils, Flix i la Bisbal del Penedès. I es va determinar que tenien ramificacions a Tarragona, Calafell i el Vendrell. 

Al llarg de l'operatiu es van detenir quinze perzones. Totes elles acusades de delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal i frau elèctric. A més, han quedat a disposició del jutjat número 3 de Reus. 

Entre les plantacions que es van decomissar arreu arreu del territori hi havia 18.695 plantes. Segons els agents, la droga decomissada tindria un preu de mercat d'uns 4,5 MEUR.

A més, en els nou registres policials també es van decomissar dos quilos i mig de cabdells de marihuana, 25 quilos d'aquesta planta envasada i 14.560 euros en efectiu, així com altres quantitats indeterminades amb monedes albaneses, britàniques i estatunidenques.

Els insvestigadors també indiquen que el frau elèctric comès pels arrestats s'elevaria als 253.000 euros. El dispositiu es va conjuntament amb la Policia Local de Cambrils i Calafell i la policia francesa.