Imatge del tren que ha descarrilat a Vilaverd, amb diversos efectius dels Bombers

Urgent: Descarrila un tren de mercaderies a Vilaverd

Els fets, que han tingut lloc aquest dijous a la tarda, han provocat ferides lleus al maquinista i al seu ajudant

Un tren de mercaderies ha descarrilat aquesta tarda molt a prop de l'estació de Vilaverd, segons han informat els Bombers de la Generalitat en una publicació a través de la xarxa social Twitter. El cos d'emergències, que ha mobilitzat tres dotacions, ha explicat que el maquinista i el seu ajudant, que eren els únics ocupants del comboi, han resultat ferits lleus.

Els Bombers estan treballant ara a comprovar l'estabilitat del tren, que consta de 28 vagons —21 amb contenidors ISO i set sense—, i contenint una petita fuita de dièsel de la locomotora. Protecció Civil ha informat que el tren que ha patit el descarrilament és de l'operadora Continental Rail i no transporta mercaderies perilloses.

A petició del cos d'emergències, Adif ha tallat el subministrament elèctric de la via perquè els efectius treballin amb seguretat.

Dos trens de passatgers de Rodalies, afectats per la incidència

Protecció Civil, que ha posat en fase de prealerta el pla Ferrocat, ha explicat que a causa de la incidència la circulació en via única està tallada i que afecta els trens de Rodalies de les línies R13 i R14, dos combois de les quals han quedat aturats. Adif, en una piulada a la xarxa social Twitter, ha explicat que la circulació de trens està interrompuda en el tram entre Riu Milans i La Plana-Picamoixons.

Segons ha informat Renfe, tècnics d'Adif i de l'empresa Continental Rail estan avaluant la situació, i de moment no s'ha facilitat cap termini de restauració del servei. En aquest sentit, l'operador ferroviari ha assenyalat que tot i ser una incidència aliena a la companyia, habilitarà un servei alternatiu per carretera en el trajecte afectat.

Així, hi ha servei alternatiu per carretera entre Valls i Lleida en els trens de la línia R13 i entre Espluga de Francolí i Lleida, en els de la línia R14.