El viver de fures il·legal que s'ha trobat a Cunit.

Descobreixen a Cunit un home que criava fures en pèssimes condicions per vendre-les

S'han salvat 37 exemplars que es trobaven en molt males condicions higièniques i sanitàries

Agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil han desmantellat un viver il·legal de fures que estava situat a Cunit. Gràcies a l'avís d'un ciutadà, els agents es van posar sobre la pista d'aquest viver el passat agost. Segons expliquen, provocava molèsties als veïns de la zona per olors molt desagradables.

El SEPRONA es va dirigir a la parcel·la i va trobar el viver, amb diverses gàbies de mida petita plenes de fures de diferents edats. En total se'n van comptabilitzar 37, que es trobaven en molt males condicions higièniques i sanitàries. Fins i tot es van trobar set exemplars a la mateixa gàbia, junt amb restes d'excrements i de conills que usaven per alimentar-los.

L'espai presentava un estat deplorable, amb molta brutícia, productes químics, i restes de pells i ossos d'altres animals. Una gàbia de fusta apartada de les altres es feia servir per a criar les fures. Tampoc hi havia cap tancament que pogués protegir els animals de les inclemències meteorològiques.

Denunciat al Departament d'Acció Climàtica

Segons els agents, el propietari no va poder aportar cap document d'inscripció al registre, ni identificació de les fures. Per aquest motiu va ser denunciat al Departament d'Acció Climàtica per diferents infraccions administratives relacionades amb la cura dels animals. També es va traslladar la informació a l'Ajuntament de Cunit.

Des de la Guàrdia Civil recorden que les fures tenen la consideració d'animals de companyia, amb el grau de protecció i cura que això comporta. Les persones que en tenen els han de mantenir en bones condicions higièniques i sanitàries, així com de seguretat.

El viver de fures il·legal que s'ha trobat a Cunit.
Veïns de la zona s'havien queixat de les fortes olors del viver. | Guàrdia Civil