Els Bombers de la Generalitat en un incendi de vegetació a Tortosa

Ensurt a Vilanova de Prades: es descontrola una crema de matolls

Els fets van passar ahir dimarts dia 15 de febrer a primera hora de la tarda

Ensurt a Vilanova de Prades. Ahir dimarts dia 15 de febrer, es va descontrolar una crema de matolls que s'estava fent al terme municipal.

Segons el cos de Bombers de la  Generalitat de Catalunya, es va rebre l'avís de l'incendi a quart de cinc de la tarda. La zona afectada és l'abocador del poble, a tocar de la carretera TV-7005, al km 3.

Fins al lloc dels fets s'hi va desplaçar una dotació dels Bombers. Finalment, el foc va acabar afectant uns  300 m2 de matolls.

Columna de fum a Tarragona

Aquest no va ser l'únic incident relacionat amb el foc, ahir. El Port de Tarragona va haver d'activar el Pla d'Autoprotecció en fase de prealerta arran d'un incendi. El foc es va originar en una muntanya de ferralla al moll de Navarra, poc després de les 10.00 h del matí d'aquest dimarts. 

Els Bombers del Parc Químic i la policia portuària es van activar  per evitar la propagació de les flames. Així mateix, els Bombers de la Generalitat van anar fins a la zona del Port amb tres dotacions de suport per apagar les flames. També hi va anar l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques  (SEM).

El vent no va ajudar

El vent que hi havia a la zona de l'incendi al moll de Navarra  va provocar que s'avivessin les flames i desplacessin el fum cap al passeig de l'Escullera. L'accés d'aquest ha estat tancat al públic de manera preventiva.

La zona de l'incendi  es va perimetrar, mentre es treballava en l'extinció de les flames. En aquest punt s'hi emmagatzemen sòlids a granel i la ferralla estava guardada per ser reciclada.

L'incendi es va produïr en una càrrega de  200 tones de ferralla. A les tasques d'extinció, també s'hi va afegir el remolcador Poblet, mentre el vaixell Sar Mesana de Salvament Marítim es va mantenir vigilant durant la seva actuació.