Foto aèria d'una plantació de cànem detectada pels Mossos d'Esquadra

Desmantellen dues grans plantacions il·legals de cànem al Camp de Tarragona

Són les primeres que es desmantellen a Catalunya. Sumaven unes 30.000 plantacions i cabdells

Aquest diumenge, dia 3 d'octubre, els Mossos d'Esquadra han informat d'un operatiu policial que van dur a terme entre dimecres i divendres passat. Aquest va consistir en el desmantellament de dues grans plantacions il·legals de cànem i en la detenció de les dues persones responsables d'aquests espais. Es tracta de les primeres macroplantacions il·legals que es desmantellen a Catalunya i comptaven amb unes 30.000 plantes i cabdells de marihuana.

Les persones detingudes són dos homes de 52 i 60 anys de nacionalitat espanyola, a qui se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública. A més, també s'ha denunciat penalment un home i una dona pel mateix delicte. Les plantacions en qüestió es trobaven a Mont-roig del Camp i a Vila-seca.

La Selva del Camp, punt d'inici de la investigació

L'inici del cas es remunta al passat 12 de maig. Aquell dia, els Mossos van tenir constància que una empresa de la Selva del Camp estava iniciant una explotació de cànem a escala industrial en una finca de Vila-seca. Aquesta plantació va aixecar les sospites de la policia; i és que, a banda de no comunicar l'inici de l'activitat del cultiu a les autoritats, s'hi van registrar diversos incidents. En un d'ells, fins i tot s'hi van produir diversos trets amb armes de foc.

La investigació va seguir i els Mossos van acabar descobrint que l'empresa no disposava del permís necessari que atorga l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. I és que els responsables de la plantació van feien passar l'activitat com a cultiu de cànem industrial. Més tard, la policia acabaria descobrint que en un contracte privat, l'empresa admetia que la finalitat era produir CBD -una variant de la marihuana- d'ús terapèutic. 

Dues detencions i desmantellament de les plantacions

Així doncs, el passat dimecres els Mossos van procedir a desmantellar la plantació de Vila-seca i a detenir els dos responsables de les plantacions i l'empresa. A la població del Tarragonès, els agents van trobar unes 41 tones de marihuana i unes 10.000 plantes de marihuana.

A més, també es va escorcollar la seu de l'empresa a la Selva, on van trobar la logística necessària per premsar la pols de marihuana per a la seva venda. També hi van trobar bàscules i mostres de les diverses varietats de marihuana utilitzades. Divendres va ser el torn de desmantellar la plantació de Mont-roig del Camp -localitzada gràcies a l'escorcoll de la seu de l'empresa. Allí s'hi van trobar entre 15.000 i 20.000 plantes de marihuana.