Imatge d'arxiu d'un agent dels Mossos d'Esquadra

Desmantellen una festa d'uns 400 estudiants a la plaça de la Font de Tarragona

Mossos i Guàrdia Urbana identifiquen i denuncien el responsable de l'esdeveniment

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona han desmantellat la matinada d'aquest dissabte una festa a la plaça de la Font que reunia fins a 400 joves. Els agents van rebre un gran nombre de trucades veïnals que es queixaven d'una «gran concentració», amb joves cridant, escoltant música amb altaveus i consumint begudes alcohòliques. 

No guardaven distància ni utilitzaven mascaretes

Els assistents, estudiants que celebraven el final dels exàmens de selectivitat, tampoc guardaven la distància de seguretat obligatòria ni feien ús de les mascaretes, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. Des del consistori també han explicat que alguns dels participants van llençar ampolles de vidre cap als policies. Els agents han identificat i denunciat el responsable de l'esdeveniment.

En un dispositiu conjunt, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han contingut la situació primer amb vuit efectius, quatre dels agents locals i quatre de la policia catalana. Cap a quarts de dues de la matinada, els participants han començat a dissipar-se. Les patrulles han pressionat els grups perquè no tornessin a entrar dins la plaça i han quedat unes 200 persones. 

Van llençar ampolles de vidre al cap dels agents

Més tard, alguns dels assistents han llençat ampolles de vidre cap als agents policials. A partir d'aquí, els concentrats han desocupat la plaça, i, finalment, a les tres de la matinada, la plaça de la Font ha quedat buida i s'han activat els serveis de neteja.

El conseller de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha assegurat que ha estat una nit «complexa», perquè els agents han hagut d'intervenir per «evitar situacions de risc provocades per la massificació dels estudiants concentrats».