Entrada dels Mossos en un habitatge.

Desmantellen un grup criminal que havia fet robatoris a llocs com Calafell o Creixell

Se'ls relaciona amb robatoris a empreses i domicilis de diferents punts de Catalunya

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desmantellat un grup criminal que es dedicava a fer robatoris en empreses i domicilis. Tenien una gran mobilitat territorial i havien actuat a poblacions de tota Catalunya. En aquest sentit, se'ls relaciona amb robatoris fets a Calafell, Creixell, Esparreguera, Navàs, Palamós, Masnou o Olesa de Montserrat.

Els agents van detenir tres homes, que han quedat en llibertat amb càrrecs, tot i que el grup el formaven sis persones. La investigació va començar el passat mes de març, a partir d'una detenció feta per la Policia Nacional. Els agents van identificar diverses persones que estarien al darrere de diferents robatoris en tot el país.

En empreses situades als polígons i en domicilis aïllats

Inicialment, els robatoris es feien en empreses situades en polígons industrials mitjançant la tipologia del butró. Més endavant van començar a actuar també en domicilis particulars, especialment en cases ubicades en urbanitzacions o indrets aïllats. Escalaven els murs i forçaven les finestres, per robar electrodomèstics, joies, diners o roba.

Segons la policia, el grup actuava «amb rols i funcions clarament definides segons les habilitats de cadascun dels seus membres». També prenien «mesures d’autoprotecció com ara ocultar al màxim el rostre amb tapaboques, passamuntanyes o gorres, i sempre utilitzaven guants». Un dels lladres transportava en cotxe els altres integrants del grup fins a una zona propera al lloc on volien cometre el robatori.

Des d’allà es desplaçaven a peu per no cridar l’atenció, i després el conductor els recollia on els havia deixat. Els lladres no tenien cap activitat laboral ni professional remunerada, tot i l'alt ritme de vida que portaven.

Finalment, el passat 31 d'agost es va dur a terme el dispositiu policial amb entrades a Sant Vicenç de Castellet i l'Hospitalet de Llobregat. Durant l'escorcoll es va trobar molt material, dos vehicles d'alta gamma i un camió, i els agents no descarten noves detencions.