Guàrdia civil

Cacen l'organització dedicada al tràfic d'armes amb lligams a Tarragona

La Guàrdia Civil deté dotze persones i intervé 339 armes de foc i 37.000 cartutxos de diferents calibres

La Guàrdia Civil ha muntat un dispositiu per acabar amb una organització dedicada al tràfic d'armes i munició. En la denominada operació 'Sayal' s'han fet disset registres a disset províncies de l'Estat.

Entre aquestes entrades, també se n'han fet a la demarcació de Tarragona. A Catalunya, també n'hi ha hagut a Girona. En total, després d'aquest operatiu, s'han detingut dotze persones que formaven part d'aquesta banda.

En els escorcolls fets, els agents han intervingut 339 armes de foc, 37.426 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, 13,2 quilos de pólvora, silenciadors i 2,7 quilos de marihuana, entre altres elements com ara quinze figures i ullals d'ivori.

Als arrestats se'ls imputen els suposats delictes de tràfic d'armes, dipòsit d'armes, dipòsit d'armes de guerra, dipòsit de municions, dipòsit d'explosius, tinença il·lícita d'armes prohibides, contra la salut pública i contraban.

Un «risc màxim» per a la seguretat ciutadana

L'operació va començar l'octubre de l'any passat quan en una altra operació es va detenir a Madrid un dels principals traficants de munició de l'Estat. Els agents van poder saber que els seus compradors tenien armes il·legals i els van aconseguir identificar.

Així, entre el febrer i aquest mes de juny, més concretament la setmana passada, els agents van fer disset entrades i registres en onze províncies

Entre totes les armesintervingudes hi ha disset armes de guerra —fusells d'assalt i subfusells—, que per al cos armat suposen un «risc màxim» per a la seguretat ciutadana, tant pel seu possible us com per possibles desviaments a organitzacions criminals i terroristes.

Alguns dels arrestats tenien les armes municionades i a punt per fer servir o bé en fundes per dur-les ocultes sota la roba a la via pública.