Agents de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Municipal de Riudoms, durant l'operatiu policial

Nou cop al cultiu de marihuana: desmantellen una nova plantació al Baix Camp

La Guàrdia Civil ha detingut quatre homes que mantenien la plantació en una nau agrícola de Riudoms

Nova plantació de marihuana desmantellada per les forces de seguretat a la demarcació de Tarragona. La darrera actuació va tenir lloc a Riudoms, a la comarca del Baix Camp, on agents de la Guàrdia Civil i dels Guardes Municipals del municipi riudomenc van detenir quatre persones, totes elles de nacionalitat albanesa, durant una intervenció en una plantació que s'ubicava en una nau agrícola.

Durant l'actuació, els agents també van confiscar 785 plantes de marihuana i 118 quilos de cabdells, 1 quilo d'haixix i 1.500 euros en efectiu. A la nau agrícola els policies van intervenir també elements per dur a terme el cultiu de les plantes com equips d'aire condicionat, extractors d'aire, filtres, focus i transformadors.

El jutjat d'instrucció de guàrdia de Reus, que ha estat l'encarregat de dirigir l'operatiu, ha decretat presó provisional sense fiança per a tres dels quatre arrestats, que estan investigats pels delictes de tràfic de drogues i de frau de fluid elèctric.

En aquest sentit, segons ha explicat la Guàrdia Civil, la investigació d'aquest cas es manté oberta, ja que s'ha comprovat que l'organització criminal té connexions internacionals.

Una investigació iniciada durant el passat estiu

La investigació de cas va arrencar el passat estiu quan la Guàrdia Civil va rebre l'alerta d'un agricultor de Riudoms que se sentia una forta olor de marihuana des d'una de les seves finques, ubicada a la partida de Puig. Els agents de la Benemèrita, en coordinació amb els Guardes Municipals —que també estaven sobre aquest cas—, van identificar elements per al cultiu de marihuana en una finca agrícola aïllada propera.

Segons ha revelat en un comunicat el cos policial, a la nau agrícola hi havia dipòsits d'aigua, equips d'aire condicionat i extractors d'aire, d'on emanava la forta olor de les plantes. Els arrestats havien ocupat l'espai, que estava en una zona aïllada, de manera il·legal i protegien la finca amb diversos gossos.

En aquest sentit, la nau agrícola ocupada, d'una sola planta, estava compartimentada en diferents estances, «una sofisticada instal·lació» amb plantes en diferents fases de creixement, i per processar la marihuana. Així mateix, també hi havia zones de residència on els vigilants de la plantació feien vida.