Dos agents de la Guàrdia Civil en un control de trànsit

Desforesten un paratge natural de Catalunya per fer una macroplantació de marihuana

El cultiu il·legal amagava 2.100 plantes a Masboquera

Una extensa zona boscosa pròxima al nucli urbà de Masboquera  s'havia preparat per al cultiu de marihuana. Aquesta informació va arribar a la policia, qui va iniciar una investigació al respecte i, després de diversos operatius, aquest dimecres han desmantellat la plantació.

Es tracta d'una «zona aïllada», on van trobar també un habitatge rústic aparentment abandonat. Estava envoltat de massa forestal i, a dins de la finca, hi havia una extensa plantació de marihuana estesa en diferents bancals.

Amb les primeres vigilàncies a la plantació, es va comprovar que la masia tenia diverses mesures de seguretat. Hi havia detectors de moviment i càmeres de vigilància i un vigilant que s'acompanyava de dos gossos de raça perillosa.

La plantació estava tancada per una tanca tapada amb una lona fosca. El terreny era abrupte, però s'havia condicionat per ampliar el cultiu. Per fer-ho, van tallar la massa forestal de la zona i les restes estaven apilades prop de la tanca perimetral. Un fet que suposava un gran risc d'incendi.

Les inspeccions oculars van confirmar la presència d'un home que vigilava la plantació. En entrar la Policia Local de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i la Guàrdia Civil han registrat la finca aquest dimecres. El vigilant, en arribar els cossos policials, havia fugit «de manera precipitada», deixant a l'habitatge els seus estris personals. 

A l'interior també hi havia nombrosos envasos de pesticides i dipòsits de plàstic per acumular aigua per al regadiu.

Els cossos policials han requisat 2.123 plantes, prop de dues tones de marihuana, amb un valor al mercat il·legal de més d'1,5 milions d'euros. Aquestes plantacions enmig de boscos provoquen «danys irreparables a la vegetació autòctona», per la tala indiscriminada de massa forestal, augmenten el risc d'incendi i contaminen els aqüífers.

El vigilant escàpol no ha estat localitzat i les diligències s'han remès al jutjat d'instrucció de guàrdia Reus.