Agents dels Mossos d'Esquadra en una plantació de marihuana.

Surrealista: L'organització criminal 'desarticulada' que seguia produint marihuana

Hi ha hagut cinc detinguts més

El cas 'Poirot' que va saltar als mitjans el passat mes de juliol quan es va desmantellar una xarxa criminal internacional que traficava amb marihuana, torna a centrar l'atenció mediàtica. I és que els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han realitzat més detencions després d'adonar-se que seguia funcionant.

El dispositiu policial és fruit de les gestions realitzades en el marc del cas 'Poirot', que al mes de juliol d'aquest any ja va permetre als dos cossos policials —en col·laboració amb funcionaris d'Europol i les policies d'Alemanya i Albània— arrestar més d'un centenar de persones en 51 escorcolls en naus industrials i domicilis, principalment a les àrees metropolitanes de Tarragona i Barcelona. Arran de les gestions es van poder identificar noves naus industrials que encara estaven en funcionament.

Els nous escorcolls es van fer a Barcelona, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savalls, Ripollet i Polinyà, i van permetre intervenir més de 1.500 plantes de marihuana.

Els detinguts són quatre homes albanesos que vivien a l'interior dels centres de producció i un home espanyol, utilitzat per l'organització com a testaferro en diverses naus, que tenia la funció d'entorpir la investigació. A tots se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

Els cinc detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, que va ordenar l'ingrés a presó del detingut espanyol i llibertat amb mesures cautelars per als altres quatre.