Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Enxampen i envien a presó l'autor de l'atropellament al regidor de l'Ajuntament de Reus

El regidor Pere Aluja va acabar a l'UCI a conseqüència de les greus ferides | El detingut compta amb nombrosos antecedents per conduir begut

La investigació dels cossos policials sobre l'atropellament a un regidor de l'Ajuntament de Reus el passat divendres, 25 de març, ha donat els seus fruits. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'autor dels fets ja ha estat detingut i ha ingressat directament a presó provisional i sense fiança.

Els fets van passar divendres al vespre, quan Pere Aluja, recentment nomenat regidor del consistori reusenc, va ser envestit per un vehicle mentre creuava un pas de vianants a l'avinguda dels Països Catalans.

El fort impacte que va rebre li va causar diverses ferides així com un traumatisme cranioencefàlic. El Sistema d'Emergències Mèdiques va desplaçar-se ràpidament fins al lloc dels fets per socórrer Aluja, el qual va haver de ser traslladat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

Allí va ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) a causa de les ferides de diversa consideració que va patir. Segons les últimes informacions sobre el seu estat de salut, Aluja està estable, tot i que encara hauran de passar 48 hores més per veure l'evolució.

Presó provisional sense fiança per l'autor amb antecedents

La Guàrdia Urbana de Reus va obrir una investigació per esclarir els fets i segons ha comunicat el TSJC l'autor ha estat detingut i ha passat a presó provisonal, comunicada i sense fiança per l'atropellament.

La causa que se li imputa conté tres delictes contra la seguretat vial i un delicte per lesions imprudents. El detingut compta amb nombrosos antecedents al llarg dels anys per conduir begut i feia només 23 dies que se li havia retirat el carnet de conduir per aquest motiu. Els fets estan sent investigats pel jutjat d'instrucció número 3 de Reus.

Un mes de regidor a l'Ajuntament de Reus

Pere Aluja, el regidor de Reus que ha estat atropellat, tot just feia un mes que havia estat nomenat. Aluja va entrar al consistori reusenc per substituir Montserrat Vilella, qui va renunciar al càrrec.

Aluja es va presentar a la llista de Junts per Reus i ocupava la novena posició. Feia tot just un mes que havia pres possessió com a nou regidor de Benestar Social.