Detall de l'escut de la Guàrdia Urbana de Reus en l'uniforme d'un agent

Detenen i denuncien dos menors per fabricar bitllets falsos i estafar un bar a Reus

El menor ha manifestat espontàniament que ell i un amic fabricaven els bitllets falsos; un ha estat detingut i deixat en llibertat, i l'altre, denunciat

La Guàrdia Urbana de Reus ha enxampat aquest mateix dijous 9 de setembre dos menors d'edat acusats d'expedir i distribuir moneda falsa i d'estafes. Un dels menors ha estat detingut com a presumpte autor dels delictes de fabricació i distribució de moneda falsa i d’estafa, mentre que l'altre ha estat ha denunciat pels mateixos delictes d'expedició de moneda falsa i d’estafa.

L’actuació policial s'ha dut a terme gràcies a l’avís del propietari d’un bar de l’avinguda del Doctor Vilaseca, que ha informat la policia que un grup de cinc joves li han intentat fer un pagament amb un bitllet fals de 50 euros. Agents de la Unitat de Policia Administrativa s’han entrevistat amb el responsable del bar, que ha facilitat la descripció del presumpte autor dels fets.

El menor ha manifestat espontàniament que ell i un amic fabricaven els bitllets falsos

Gràcies a això, els agents han localitzat poca estona després quatre dels nois prop del bar, al passeig de Prim. Després de registrar-los, a un d’ells, que coincidia plenament amb la descripció, se li ha trobat un bitllet fals de 50 euros. De manera espontània, el noi ha manifestat que els fabricava ell mateix juntament amb un altre noi que no era al lloc. Els agents han detingut el menor com a presumpte autor d’un delicte de fabricació i distribució de moneda falsa i d’un delicte lleu d’estafa.

El noi ha estat traslladat a Comissaria, on se li ha pres declaració, i posteriorment se l’ha posat en llibertat, a disposició dels seus pares. Continuant les investigacions, la Guàrdia Urbana ha comprovat que un altre dels menors identificats durant la intervenció policial també estava implicat en els fets, i se l'ha denunciat.

En aquest cas, el noi ha estat acusat com a presumpte autor d’un delicte d’expedició de moneda falsa i d’un delicte d’estafa. En les imatges de les càmeres del bar s’observava com ha intentat pagar amb un altre bitllet de 50 euros. 

Denunciat un conductor begut i sense carnet, assegurança ni ITV

Aques dimarts, la Guàrdia Urbana de Reus ha denunciat un conductor que circulava begut, sense l'assegurança obligatòria per al vehicle, amb la ITV caducada i sense tenir permís per a conduir. L'home va donar positiu d'alcoholèmia de 0,57 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. Segons ha explicat la policia reusenca, van aturar el vehicle al passeig Mata.