Imatge d'arxiu d'un agent dels Mossos d'Esquadra

Detenen dos homes a Tortosa per robar en un domicili i un vehicle

Els arrestats van forçar una finestra de l'habitatge i van sostreure ordinadors, telèfons mòbils i joies

Els Mossos d'Esquadra van arrestar el passat diumenge a Tortosa dos homes, de 31 i 35 anys, com a presumptes autors de dos robatoris a l'interior de domicili i un robatori a l'interior d'un vehicle. Els detinguts, veïns de la capital ebrenca, van ingressar a presó després que passessin a disposició del Jutjat d'instrucció de guàrdia de Tortosa.

Els arrestats van entrar als habitatges quan els seus propietaris dormien, forçant una finestra. Van robar diversos ordinadors, telèfons mòbils i joies. Prèviament, havien sostret eines, aparells per a la instal·lació de telefonia i un ordinador portàtil d'un vehicle estacionat al barri del Temple de la capital del Baix Ebre.

Dos robatoris relacionats

Els fets van tenir el dia 26 de juny quan un ciutadà va denunciar que havia patit un robatori al seu vehicle que es trobava estacionat en un aparcament públic del barri del Temple de Tortosa. La víctima va denunciar que li havien sostret diverses eines, aparells utilitzats per a la instal·lació de telefonia i un ordinador portàtil de l'interior del seu cotxe.

El mateix dia, els agents van tenir coneixement que s'havia produït un robatori en un domicili ubicat al camí de Favaró de Tortosa mentre les persones que l'habitaven estaven dormint. En aquesta ocasió, els lladres van forçar una finestra i van sostreure diversos ordinadors, telèfons mòbils i joies.

Els Mossos van relacionar aquests dos delictes perquè a prop del domicili es van localitzar algunes eines que s'havien sostret en el robatori al vehicle. Davant d'això, es va incrementar la vigilància a la zona davant les sospites que els lladres poguessin tornar a actuar.

La detenció dels sospitosos

La matinada del 27 de juny, una patrulla que circulava per la carretera de la Simpàtica va detectar un home que es volia escapolir de la presència policial. Els agents van interceptar-lo i van comprovar que duia una bossa que contenia ordinadors i aparells electrònics de dubtosa procedència. Tot seguit, van constatar que els aparells els acabava de sostreure d'un habitatge ubicat al camí d'Orleans de Tortosa i el van detenir.

Més tard, van localitzar un altre home que portava un telèfon mòbil, que procedia del robatori ocorregut la matinada anterior a l'habitatge del camí de Favaró. Els agents, que també el van arrestar, van localitzar al domicili del segon detingut la resta d'objectes i joies sostretes en el primer dels robatoris, amagats sota la pinassa de la finca.