Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Detenen un menor com a presumpte autor d'un atac homòfob a Calafell el passat desembre

L'arrestat ha quedat en llibertat després de declarar davant la Fiscalia de Menors

Agents dels  Mossos d'Esquadra han detingut un menor d'edat que està acusat de ser l'autor d'una agressió homòfoba que va tenir lloc al municipi de Calafell el passat 23 de desembre. El jove va ser arrestat aquest dimarts per la policia catalana i aquest dimecres a la tarda va declarar davant de la Fiscalia de Menors.

Després de la seva declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs. La causa contra el noi està oberta per un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques, i també per un delicte de lesions.

«'Bujarra de mierda'»

Els fets van tenir lloc la matinada del 23 de desembre prop del Passeig Marítim del nucli de Calafell Platja, quan el detingut —que anava en un grup amb més persones— es va acostar a la víctima per demanar-li una cigarreta. Aquest va donar-li tabac, però l'agressor va exigir-li més cigarretes amb actitud agressiva. Així, l'acusat va insultar-lo, dient-li «'bujarra de mierda'» i donant-li un cop de puny al nas.

Després dels insults i el cop de puny, l'agressor i les persones que l'acompanyaven van fugir del lloc dels fets. I no ha estat fins a aquesta setmana que ha estat detingut. Després de l'agressió, la víctima va patir un mareig i va ser traslladada pels seus amics a un centre d'atenció primària, on va ser atès de les ferides.