Imatge de dos Mossos d'Esquadra d'esquena

Una infracció de trànsit a Salou acaba destapant un grup criminal

Els Mossos van aturar un vehicle per una infracció i es van acabar enduent una gran sorpresa

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat dimarts 16 de novembre, a Salou un grup criminal  considerat com als presumptes autors de tres delictes de robatoris amb força a l'interior de domicilis.

Els acusats són dos homes i dues dones, d'entre 20 i 43 anys, dos dels quals són de nacionalitat sèrbia, una de croata i una de montenegrina. Tots quatre van passar el passat dijous 18 de novembre a disposició judicial.

El mateix modus operandi en les tres operacions

Els agents policials van activar un protocol d'investigació a finals d'octubre arran de la presència de diversos robatoris amb força en habitatges de la zona centre de la capital tarragonina. El grup criminal feia operacions perfectament organitzades per dur a terme els delictes.

El primer dels robatoris el van cometre a finals del mes passat al carrer Rovira i Virgili, forçant la porta de la cuina, que es trobava al balcó de la terrassa. Seguidament, van emportar-se joies, un portàtil i una consola.

Després del primer, també va tindre lloc el segon dels fets, en un altre habitatge de la mateixa comunitat. En aquest cas, no van sostreure res, ja que no hi havia res de valor a l'habitació de matrimoni la qual van forçar la porta.

L'últim dels delictes va ser a principis del mes de novembre en un domicili del carrer Josep Gramunt i Subiela. Com en el primer dels robatoris, també van forçar la porta de la cuina de la planta baixa i van emportar-se joies.

Una infracció de trànsit va resoldre el cas

El passat 8 de novembre, una patrulla va frenar la circulació d'un turisme per infracció de trànsit a Salou. Dins del vehicle, van identificar a dos dels detinguts i suposades eines que aquests podrien haver utilitzat en els delictes com un martell trencavidres, uns guants i targetes doblegades per forçar portes.

Gràcies a aquesta infracció, els agents van poder esbrinar que el grup criminal residia a Salou i que els arrestats havien venut part de les joies robades en establiments de compravenda de Tarragona.

A través d'aquests indicis incriminatoris, els Mossos van detenir el passat 16 de novembre al grup criminal en un domicili salouenc, tot i que van revisar dos habitatges.

La investigació continua oberta

Encara que els detinguts ja hagin sigut detectats, els agents policials continuen amb l'operació per veure si part de les joies i objectes recuperats en les entrades als domicilis dels acusats poden provenir d'altres robatoris  a la zona.

El grup criminal va passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona el passat dijous 18 de novembre, on el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs dels quatre.