Els Mossos detenen una persona a Cambrils

La parella de Cambrils que es dedicava a estafar llogant pisos turístics a Barcelona

Els beneficis obtinguts serien d'uns 500.000 euros | Arrendaven pisos a propietaris i els rellogaven a turistes i residents

Una parella de Cambrils  va posar en marxa una estafa en el lloguer de pisos i apartaments  del districte de l'Eixample a Barcelona. L'home, de 35 anys, es presentava als propietaris amb la intenció de llogar el pis i fer-ne un ús particular, però a l'hora de fer els tràmits utilitzava una documentació falsa per amagar la seva identitat real. 

Un cop ja constava com a propietari del pis, posaven els pisos al mercat de lloguer turístic sense que els propietaris ho sabessin. A més, es saltaven els tràmits administratius que regulen aquesta activitat. Gràcies a aquesta acció, tenien un rendiment econòmic immediat pel preu que tenen els arrendaments turístics, que és molt superior a l'ús particular. Tanmateix, no abonaven cap de les taxes ni impostos que es generen per aquesta activitat. 

El modus operandi de la parella es va veure afectat per la Covid-19 i la manca de turistes, així que van oferir allotjaments turístics per dies a habitacions per a residents  en estades més llargues. D'aquesta manera tenien més ingressos i, en alguns casos, havien dividit els pisos per tenir més estances. No només feien això, sinó que, a vegades, tampoc pagaven el lloguer que tenien contractat i s'havia d'iniciar un procés judicial que es podia allargar per poder recuperar els pisos.

La parella va cometre aquest delicte durant cinc anys, en els quals havien aconseguit uns disset pisos dedicats al relloguer, tots ubicats a l'Eixample de Barcelona. L'estimació aproximada de beneficis obtinguts per la parella és d'uns 500.000 euros i els perjudicis econòmics dels propietaris dels immobles per impagaments de lloguer ascendeix a 149.712 euros.

Els Mossos d'Esquadra van detenir la parella de Cambrils, l'home de 35 anys i la dona de 36, i de nacionalitat russa, com a presumptes autors dels delictes  d'estafa, falsificació documental, ús de document fals i usurpació d'estat civil. En passar a disposició judicial el 31 de març, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per tots dos.