Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Una identificació per no portar mascareta a Tortosa acaba amb dues persecucions

La parella protagonista de l'incident va acabar sent detinguda per diversos delictes

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres un home i una dona, veïns de Montblanc, com a presumptes autors dels delictes  de conducció temerària, resistència i atemptat contra els agents de l'autoritat i danys. A més, a l'home se li imputa el delicte de conduir sense haver obtingut mai el permís i per trencament de condemna.

Menteixen en ser identificats

Les dues persones detingudes van ser interceptades  en un dispositiu que els agents de la policia catalana estaven fent a Tortosa  per controlar l'aplicació de les mesures especials de la Covid-19 que s'han establert recentment al municipi. El motiu pel qual van ser aturats és que tots dos portaven mal col·locada la mascareta obligatòria. Un cop identificats, ella acreditant-se amb DNI i ell verbalment perquè no portava cap documentació, tots dos van marxar del lloc.

En arribar a comissaria, es van fer comprovacions respecte a la identificació i van veure que les dades aportades per l'home no eren les seves sinó les del seu germà. A ell, a més, li constava en vigor una ordre de no apropament a la dona amb la qual anava.

Dues persecucions per les carreteres de Tortosa

Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra van fer difusió a la resta de patrulles d'aquest fet i una dotació va localitzar la parella amb el seu vehicle en una benzinera  a la carretera C-42 a Tortosa. En veure que s'adreçaven cap a ells els agents, van arrencar el vehicle i van fugir, finalitzant en topar contra uns pots de pintura d'una empresa de construcció situada a la mateixa carretera. En aquest instant, l'home va fugir a peu i la dona es va quedar al vehicle.
 

Els agents van traslladar la dona a dependències policials per diligenciar les actuacions mentre es feia recerca sense èxit de l’home. Posteriorment la dona va poder marxar de comissaria.

Hores més tard una patrulla d'agents van veure com la dona aturava el vehicle en una rotonda de la C-42, en direcció a l’Aldea, i l’home buscat pujava al cotxe. Llavors, quan els agents van intentar aturar-los la parella va fugir del lloc amb la dona al volant. En ser interceptats  a l'altura del Polígon Catalunya Sud, la conductora va envestir el vehicle policial produint-li danys. 

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir-los. A la dona per conducció temerària, danys i resistència i atemptat contra els agents, ja que es va resistir activament a la detenció i a l’home per conducció temerària, resistència i atemptat contra els agents de l’autoritat, conduir sense haver obtingut mai el permís i per trencament de condemna.

Els dos detinguts, l'home de 28 anys i la dona de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Montblanc, han passat aquest matí a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa i han quedat en llibertat amb càrrecs.