Dos agents dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'una persona

Atrapen l'advocat de Salou que subornava mossos per passar informació a narcotraficants

Un cas vinculat amb la detenció de tres mossos d'esquadra del passat novembre a Tarragona

El cas dels tres agents dels Mossos d'Esquadra detinguts per delictes de revelació de secrets i malversació de fons públics enceta un nou episodi. La policia catalana ha detingut un advocat de Salou per haver subornat un agent del cos, segons ha publicat 'La Vanguardia'. 

La detenció es va produir el passat 13 d'abril a Barcelona, durant la Setmana Santa, quan estava de servei. Se li atribueixen els delictes de suborn i revelació de secrets. El lletrat, després de passar per disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs a l'espera de ser citat pel jutge.

El lletrat, amb més de 25 anys d'experiència, és un defensor habitual d'acusats per tràfic de drogues a la Costa Daurada i és molt conegut a la zona de Tarragona.

El nexe entre els Mossos d'Esquadra i els narcotraficants

El 30 de novembre es destapava el cas de tres mossos detinguts, acusats de facilitar informació policial a una xarxa de narcotraficants i quedar-se diners d'un escorcoll. Uns agents de la policia catalana que continuen suspesos de sou i feina per aquests fets.

Un d'aquests tres agents, tenia connexió directa amb l'advocat detingut. El lletrat, suposadament, tenia a sou un mosso d'esquadra perquè li facilités informació, la qual feia arribar a una organització de narcotraficants.

L'advocat salouenc treballava com a enllaç entre els narcos i l'agent que subornava. Aquest darrer li revelava secrets de la base de dades i feia sonar l'alarma quan hi havia algun operatiu policial al voltant d'algun dels seus clients vinculats al tràfic de drogues, segons el citat mitjà. 

La investigació de la unitat de Divisió d'Afers Interns (DAI) tenia com a objectiu a l'advocat, però no se'l va detenir. Finalment, se'l va aconseguir vincular amb un mosso. En concret, durant unes festes de Nadal li va demanar una informació i aquest, tot i tenir festa, va consultar la informació policial.

A més, segons assenyala 'La Vanguardia', el mateix agent de la policia catalana el va contractar quan va ser detingut. Tot i advertir possibles incompatibilitats, finalment va defensar-lo en el cas.

Ara, després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra i passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.