El panettone de la pastisseria Xocosave de Riudoms

Malson a la pastisseria de Riudoms amb el millor panettone: apallissat per un croissant

L'incident va passar a l'obrador de la coneguda pastisseria riudomenca Xocosave

La pastisseria Xocosave de Riudoms va guanyar el premi a millor panettone artesà d'Espanya l'any passat. Un premi organitzat per l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB) i al qual pot optar un any més. Aquest octubre, però, no ha estat notícia pels seus deliciosos dolços.

Les últimes hores els productes de Xocosave han passat a un segon pla. Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, una persona va ser detinguda durant aquest diumenge, 3 d'octubre, per un incident que va arribar a les mans a l'obrador de la reconeguda pastisseria riudomenca. 

En concret, un home d'uns 60 anys hauria estat detingut per un delicte de lesions després d'apallissar un dels pastissers que treballen a l'obrador. La policia catalana ha confirmat que ha declarat a comissaria i ha quedat en llibertat amb càrrecs, a espera de judici. La investigació segueix oberta, ja que les versions dels dos implicats es contradiuen, i és per això que la resta de treballadors hauran de declarar per esclarir els fets.

Agressions i lesions a Xocosave

L'alt nivell de la pastisseria de Riudoms fa que hi hagi una gran exigència. S'ha de fer un gran producte de qualitat després de l'últim premi i sempre s'ha de mirar amunt. Això, a vegades, pot comportar discussions pujades de to entre els companys. 

Una situació similar, però portada al límit, és la que s'hauria viscut aquest diumenge a l'obrador de Xocosave, la coneguda pastisseria riudomenca. Segons explica Crònica Global, un pastisser hauria estat agredit a cops i hauria acabat a terra amb diverses lesions, segons sembla de caràcter lleu. Tanmateix, es tracta d'un greu incident que hauria estat motivat per la producció d'uns croissants.

La baralla entre els empleats de Xocosave ha acabat amb la detenció de l'agressor per un delicte de lesions, un home d'uns 60 anys segons han apuntat fonts. Des del mitjà Crònica Global apunten directament com a autor de l'agressió el  mestre pastisser i propietari de l'establiment, José Antonio Sáez. De moment, des de la pastisseria han rebutjat fer cap tipus de declaracions, però tot sembla indicar que se'ls presentarà una campanya d'hivern força calenta, i no precisament per la temperatura del forn a l'obrador.