Un vehicle a gran velocitat per l'AP-7, a Tarragona

El perillós conductor de l'AP-7: drogues, alcohol i a velocitat de vertigen

Els Mossos d'Esquadra l'han detingut a Tarragona | Al cotxe hi anava un menor d'edat que constava com a desaparegut a França

L'autopista AP-7 ha tornat a ser una pista de velocitat per un conductor. Uns fets que han succeït aquesta passada matinada i els Mossos d'Esquadra han hagut d'actuar per aturar aquest 'kamikaze' que anava per aquesta via, al seu pas per Tarragona.

En ser aturat, però, els agents de la policia catalana han detectat que l'excés de velocitat no era l'únic delicte que estava cometent. 

Imatge d'un Mosso d'Esquadra amb la seva moto mirant la carretera
Els Mossos reiteren que «l'única taxa segura és 0,0 mg/l, per la teva seguretat i la de tothom» | Mossos d'Esquadra|@mossos

Positiu en alcoholèmia i drogues i una persona desapareguda

Circular a gran velocitat per la xarxa viària és un gran perill. I si això hi afegim la temeritat de fer-ho sota els efectes de l'alcohol i les substàncies estupefaents, el risc és encara més elevat. 

Aquesta és la situació que s'han trobat els Mossos d'Esquadra en un radar mòbil que tenien a l'autopista AP-7, al seu pas per Tarragona. Pels volts d'un quart de dues de la matinada, un radar ha saltat quan ha passat un vehicle a 180 km/ en sentit sud, quan la velocitat màxima en aquell tram és de 120 km/h.

Els agents han aturat el vehicle per notificar la sanció administrativa. En aquest moment han detectat que el conductor evidenciava anar sota l'efecte de l'alcohol. 

Per aquest motiu, els mossos li han fet la prova d'alcoholèmia i l'home ha donat una taxa de 0,44 mg/l. A més, en la prova detecció de drogues també ha donat positiu en cocaïna i marihuana

Durant l'actuació policial dels Mossos, els agents també han identificat les dues passatgeres del vehicle. La gran sorpresa ha sigut quan, una d'elles, menor d'edat, constava com a desapareguda a França.

Per aquest motiu, els agents han iniciat les gestions amb les autoritats franceses per lliurar la menor als seus tutors legals. També s’ha informat la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). 

Per tot plegat, els mossos han immobilitzat el vehicle i han detingut un home de 23 anys, com a presumpte autor d'un delicte de conducció sota l'efecte de l'alcohol i les drogues i denunciat per excés de velocitat.

El detingut passarà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona durant les properes hores.