Detingut un home per assaltar cotxes a la Part Baixa de Tarragona

Els Mossos d’Esquadra van atrapar el sospitós quan estava robant dins del cotxe després d'haver trencat el vidre

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat dimecres 1 d’agost, un home acusat d’haver robat en tres vehicles per la Part Baixa de Tarragona. Els agents van ser alertats per la trucada d’un veí a les 02.15 hores de la matinada i gràcies al fet que va donar la descripció del sospitós, van poder trobar-lo mentre es trobava a l’interior d’un dels cotxes amb matrícula estrangera al carrer del Mar. El modus operandi sempre era el mateix; trencar un dels vidres de la part posterior del cotxe per accedir-hi. El detingut ha passat aquest divendres 3 d'agost a disposició judicial. 

 

Però, aquest no és el primer cop que aquest home, un jove de 26 anys de nacionalitat espanyola i veí de Valls, ha estat detingut. Els Mossos d’Esquadra ja ho han fet en 32 ocasions anteriors en diferents municipis d’arreu de Catalunya.

 

La Part Baixa, la zona més afectada per l’onada de robatoris de cotxes

Malauradament, no cessen els robatoris d’efectes personals de l’interior dels vehicles estacionats a la via pública de Tarragona. Des de fa unes setmanes, a la zona al voltant del Camp de Mart, principalment a l’avinguda Maria Cristina, s’estan duent a terme molts assalts a cotxes. Tot i això, la zona més afectada per aquests robatoris és la Part Baixa del municipi.

 

El passat dimecres,  a les dues de la matinada, n'hi va haver tres, però en aquest cas si es va poder detenir el sospitós en ple acte gràcies a la col·laboració de la ciutadania. Un veí del carrer Josep Maria Malato va trucar als Mossos d’Esquadra per alertar-los que hi havia un home forçant un cotxe en aquest mateix carrer, a més a més, també va afegir que va cridar l’atenció de l’assaltant i aquest va fugir corrents del lloc dels fets.

 

Un cop els agents van arribar, van trobar-se amb els vidres de dos vehicles trencats amb una pedra. El veí que va observar els fets, va poder facilitar la descripció del sospitós i així diverses patrulles de Mossos d’Esquadra van començar amb la recerca per la zona. Finalment, una parella d’agents va sorprendre el sospitós dins d’un cotxe que estava estacionat al carrer del Mar i el van poder detenir.

Vidre trencat del cotxe assaltat a la Part Baixa de Tarragona
Vidre trencat del cotxe assaltat a la Part Baixa de Tarragona | Cedida

 

L’home ja havia estat detingut en 32 ocasions anteriors

L’home ja havia estat detingut en 32 ocasions anteriors per diferents delictes: per robatoris amb força, per violència domèstica o per oferir resistència i atemptar contra els agents de l’autoritat, entre altres.

 

La majoria d’aquestes detencions han tingut lloc a Tarragona, però també algunes a Salou, per robatori amb violència o intimidació, i a Valls. Pel robatori del passat dimecres, va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 4 de Tarragona que estava aquell dia.

 

Durant els últims mesos, la Part Baixa de Tarragona ha sofert una  onada de robatoris a vehicles, la majoria dels quals han estat protagonitzats pel mateix home que, fins i tot, va passar unes setmanes en presó preventiva, però actualment està en llibertat provisional. Tot i que no ha tornat a ser detingut d'ençà que va sortir de la presó, no es descarta que ja no es dediqui a cometre aquests tipus de delictes.