Imatge del detingut per presumptament aturar i robar a vehicles a l'AP-7 amb 106 antecedents similars

El grup que té atemorida l'AP-7 catalana utilitzant el mètode del 'punxa-rodes'

El presumpte autor, que formava part d'un grup, tenia 106 antecedents similars | Se l'ha detingut a Reus

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres l'autor de diversos robatoris a l'autopista AP-7. La detenció la van fer els agents de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) en el marc d'un dispositiu a la ciutat de Reus que buscava els autors de quatre furts similars des de juny. 

El detingut, presumptament, aturava i robava reiteradament en vehicles a l'autopista. Per aquest motiu, el jutge ha prohibit al suposat autor, que formava part d'un grup i tenia 106 antecedents similars, apropar-se a aquesta via com a mesura cautelar. 

Prohibit apropar-se i accedir a l'AP-7

L'individu utilitzava sempre el mateix modus operandi, conegut com a 'punxa-rodes'. Aquest consistia a fer aturar el vehicle de la víctima al voral de l'autopista amb l'excusa d'una avaria a una roda. Tot seguit, aprofitava el moment de distracció per robar a l'interior del cotxe.

Un cop havien sostret material, els autors fugien amb el vehicle que suposadament necessitava auxili. Per tal de dificultar la identificació del cotxe per part de la policia, els presumptes delinqüents el van comprar sense realitzar el canvi de nom a la Direcció General de Trànsit.

El vehicle s’utilitzava diàriament per fer recorreguts en bucle per tota l’autopista AP-7. En aquests trajectes es buscaven víctimes potencials de nacionalitat estrangera i possiblement de vacances, i per tant amb diners en efectiu i objectes de valor dins el vehicle.

El detingut va passar a disposició judicial el dijous 12 d’agost i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs, però amb una ordre de prohibició d’apropament i accés a l'AP-7 amb una durada de 12 mesos a partir de la seva notificació.

La investigació continua oberta per tal d’identificar i detenir a la resta de participants en l’activitat delictiva.